Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

lördag 8 september 2012

Jasså du bloggar.

Hej Lördag!
En ledig dag utan några som helst måsten. Jag har nyss satt in två bröd i ugnen och tre fulla plåtar med småkakor väntar på att få stoppas ner i burkar.
Familjen kan inte få nog av dessa godingar smaksatta med stött kardemumma.


 Jasså du bloggar hördes bakom min rygg härom dagen i affären. Ja svarade jag lite blygt. Du skriver underbart och jag blir lika glad varje gång det finns ett nytt inlägg.  Du skriver tänkvärt och jag spinner vidare på det jag läst en lång stund efteråt.
Hjälp vad glad jag blev. Det är precis så jag vill att det ska vara. En dröm jag har är att någon gång få publicera en krönika i en riktig tidning. Skriva tänkvärda ord som berör även andra än mig själv.

När jag kom hem berättade jag glatt om de fina ord jag fått höra i affären och kom då att tänka på Ikas frågor om bloggandet. Det var ett tag sedan och jag har helt glömt svara men, nu........

När jag började blogga för snart fyra år sedan var min första tanke att skriva om mina ambitioner som mamma. Skriva ner tankar och funderingar om barnens utveckling och framför allt om min utveckling som mamma. Barn och deras utveckling ligger mig varmt om hjärtat men vår utveckling som förälder måste också hänga med för att det ska fungera. Jag tänkte mig att vara helt anonym, inte berätta för någon om mitt skrivande och bara ha det som ett forum för tankar delade med människor jag inte känner.
Det blev inte så och jag förstod ganska snabbt att det inte gick att vara helt anonym i mitt skrivande, men fortfarande blir jag lite fundersam när jag får höra att den eller den har läst min blogg.

Min blogg, ja det är min blogg även om den finns tillgänglig för alla. Jag sköter om den som mitt lilla barn, är noga med vilka texter och bilder jag publicerar. Det ska vara fint, enkelt och städat.
Hade jag börjat blogga idag hade min blogg fått ett helt annat namn men nu är jag "mamma med ambitioner"
Jag har fortfarande många ambitioner, de flesta är numera bara mina ambitioner men, mamma är jag ju ändå.

Jag är så glad över att vara bloggare, jag har skaffat mig massor av vänner, de finaste av vänner som stöttar och uppmuntrar i alla väder. Ni är för goa och jag önskar jag kunde krama er allihopa. Vissa av er har jag nästan daglig kontakt med, andra kommenterar jag hos någon gång ibland. Det finns bloggar jag läser men aldrig kommenterar hos, det finns bloggar där jag bara skummar texten, men tittar mera på bilderna.

Jag har inte så många kommentarer hos mig och det fanns en tid då jag funderade över det. Jag kunde ju se i statistiken att jag hade många läsare men varför kommenterade de inte?
Jag är ju själv inte någon flitig kommenterare så det är väl svaret.

Är kommentarerna viktiga för dig?
Hur läser du bloggar?
Kommenterar du allt du läser?

Ja nu vill jag ha lite feedback. Kommentera nu och berätta vad du tycker om min blogg. Vad vill du jag ska skriva om, vad saknar du, är det viktigaste texten eller bilderna.

Kom igen!
Kramis

9 kommentarer:

 1. Du har en jättefin blogg.Tycker du skriver bra om vardagen men också om det lilla xtra.Har bara läst din blogg en månad ungefär men känner att det finns mycket att stanna kvar för.Är inte världsbäst på att kommentera men skall försöka tänka på att det är roligt för bloggerskan.Vill du veta lite om mig kanske.Jag är gift med min stora kärlek vi har två barn 35och34 år.Två goa svärdöttrar och våra 4 underbara barnbarn.Vilken kärlek man får av dessa godingar.En flicka och 3 killar..Mysigt!!!Hela familjen bor i Göteborg.Kram på återseende...

  SvaraRadera
 2. Gillar din blogg precis som den är!:)
  Jag hade heller inte haft samma namn på min blogg om jag startat den idag. Och jag gör precis som du när det gäller bloggar. Vissa har man nära kontakt med o s v. Jag har heller inte många kommentarer och var lite ledsen för det ett tag, men nu skriver jag för min egen skull och är glad för de kommentarer jag får. Jag kommenterar inte alltid utan känner att när jag väl gör det, då ska jag mena vad jag skriver och ha något att säga till den som lagt ner tid på ett inlägg.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag kommenterar oftast när jag läser, lite för att visa att jag läst och för att jag själv blir glad för kommentarer. Fortsätt med dina ambitioner, du är bra!!! Kram!

  SvaraRadera
 4. Grodmamman och jag tänker som vanligt väldigt lika om saker och ting. Din blogg är redan så underbart härlig...du behöver inte ändra på någonting. Det var ju därför som jag fastnade för din sida! Du får allt att låta så underbart...från en enkel barnsko på bild till ert paradis långt upp i landet. Ditt skrivande sätt att verkligen ta vara på livet ger mig mycket inspiration här hos mig i min vardag, med min familj och mina vänner. Och det där med kommentarer....ja, ibland tänker jag oxå på att inte så många kommenterar hos mig men de som gör det ger mig sån glädje. Jag startade inte heller min blogg för att få många läsare. Att det sedan är en och annan som har fastnat är ju liksom en bonus. Vissa har blivit mer nära vänner än andra. Det känner man på sättet man kommenterar på. Jag kommenterar inte heller alltid efter varje gång. Antingen beror det på tidsbrist eller så finns inte riktigt orden där när man ska skriva. Och det där med namnet, det tyckte jag verkligen var jättesvårt. Jag hade en del olika förslag men de fanns det redan andra som hade tagit. Min rubrik är nog ändå ganska talande för mig och min vardag. Om den är bra elller ej, det vet jag inte.Avslutningsvis så hoppas jag att du fortsätter att skriva i den här andan för dina inlägg är alltid lika fina att ta del av, oavsett om det är bilder eller texter som förmedlar ditt budskap!

  Ha det gott goa du!
  Kramiz Veronica

  SvaraRadera
 5. Jag gillar ju både dig och din blogg precis som du och bloggen är! Jag gillar dina tankar och att få dela dem med dig även när vi inte ses. Kommentarer är roligt men inte avgörande för bloggandet tycker jag. Jag gör som du, ibland kommenterar jag ibland inte.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Åh, jag tycker din blogg är jättemysig! Du skriver mysigt, bra ämnen och själv har jag många liknande tankar.

  Jag försöker att alltid skicka en liten kommentar varje gång jag är inne och läser hos någon. Men jag hinner inte gå in på alla bloggar på min lista varje dag, men jag försöker att alltid svara på de som skrivit hos mig. Det är många fler som är inne än man får kommentarer, vilket jag också upplevt lite frustrerande. Å andra sidan så är det ju ganska uppenbart vad folk vill läsa om... det syns ju så tydligt på vad de kommenterar på ;)

  Kram kram Malin

  SvaraRadera
 7. Åh, glömde svara "Tamron AF 90/2,5 Macro" heter objektivet till min Canon ;) Köpte den på Net on Net... priset ser du där *ler*

  kram kram ...go for it!

  SvaraRadera
 8. Din blogg har jag följt länge o gillar den precis som den är. Vardagsfunderingar över livet, familjen o insikten om att man inte måste vara på topp el superkvinna... ;).

  Jag har blivit väldigt "låg" under denna sommar, kommenterar väldigt lite. Går in o läser o tänker att "jagskabaraförst" o sedan glömmer jag det. Men jag finns här! :D

  Har inte bloggat alls i sommar, beror nog på att denna sommar inte alls blev som den brukar. Känner mig snuvad på sommaren o nu är hösten på väg. Det gör min än mer låg, trots att jag älskar hösten.

  Funderar hur jag ska skriva om allt detta på min blogg. Det kanske kommer ett inlägg... snart... :D.

  Stor varm kram

  SvaraRadera
 9. Hej hej hallå!

  Det är både och det där med kommenterandet, just nu är jag usel på att kommentera hos alla jag läser hos och kan själv sakna att flera kommenterar inne hos mig. Men det verkar som att det är genomgående hos många bloggare just nu. Att man läser det mesta, men inte alltid lämnar kommentarer.

  Jag försöker att inte bry mig om att jag inte har så många läsare och kommentarer inne hos mig, men nog skulle det vara roligt om fler upptäckte mig och gillar det jag skriver.

  Angående mitt bloggnamn så är jag hela tiden i valet och kvalet om att byta det, eftersom jag inte har mitt riktiga namn med i det. Men det är inte en helt enkel process, eftersom namnet har bitit sig fast litegrann.

  Kram på dig, bästa du!

  //Victoria

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina