Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 19 juni 2012

Fler ränder, sommarlovs tankar och citron sug :)

Tjingeling!
Tisdag kväll, långt till helg och ändå känns det som fredag.
Konstigt, jag vet, men så känns det. Vi har haft glass fest på jobb, i kväll  grillade vi och satt ute länge, barnen har ledigt och jag har gjort de flesta av mina måsten. Visst får man väl fredags känsla.

Hittade fler ränder då jag laddade över bilder. Citroner i närbild får det att vattnas i munnen och jordgubbar är väl sommar om något.

Jag har fullständigt förälskat mig i citroner. Ser citron recept överallt. Maria har bjudit på de godaste skorporna med smak av citron och när kollegan Tina hintade om Lemon curd kakor gick jag igång direkt.
Marias kakor hittar du här. Gör dubbel sats, de går åt som smör i solsken.
Lemon curd kakor gör du enkelt, byt bara ut ut sylen i sylt kakor mot Lemon curd. Njut!!


Lillebror sover länge, njuter som få av sin ledighet och påminner oss hela tiden om att han är ledig.
När han som nyfödd, endast ett par timmar gammal träffade sim mormor sa hon "det ser ni väl han är och kommer alltid att vara en livsnjutare" Tänk så rätt hon hade. I fredags firade vi sommarlov med traditionsenlig tårta och gissa om han njöt. Vi njöt, men det kändes som en ljus skugga....
Titta på honom sa mormor :) I kväll kröp han upp i trädgårdssoffan med ett glas fyllt med smultron och mjölk.

Sommarlovstårta , Den enklaste av tårtor. Maräng botten, grädde, lemon curd, ny maräng botten, grädde och massor av jordgubbar. Så gott!
I kväll spelar Sverige sin sista match i fotbolls EM 2012. Jag må vara en dålig supporter men jag tittar inte. Jag hoppades på Sverige, trodde det skulle gå bättre, nu surar jag och dricker mitt te vid datorn i stället.
I kväll har jag fixat i trädgården, cyklat en lång runda i värsting tempo och ändå är jag inte trött. Borde ta tag i min stryk hög men.........

Jag har ett nytt målarprojekt på G. En gammal, gammal furustol från stugans vind håller på att förvandlas till modern svart köks möbel. Min tanke är att den ska stå bredvid gamla spisen i köket, och fyllas med roliga, tänkvärda ordspråk och talesätt. Jag har grundat och nu målar jag med svart snickeri färg för att sedan avsluta med tavelkrits färg. Ja den som lever får se. Flipp eller flopp.

I morgon kommer finaste på fika. Visst är det väl konstigt att man  klickar så perfekt med vissa personer. Vi ser varandra på det bästa av sätt, stöttar och knuffar på, dömer och drömmer med.
I bland ses vi ofta, ibland kan det gå veckor men vi blir ändå aldrig klara, det finns alltid mera att prata om , mera att visa eller fundera över.  Jag är så glad att finaste finns och är min.

Vattenspridaren kämpar på i trädgården, hunden vill ha en sista runda och en stunds läsning innan sängdaggs  vore inte helt fel.
Mitt te är slut, maken sover i soffan, lillebror sjunger i bakgrunden, "I am sexy and i know it"  livet kunde inte varit bättre.

Ha det bäst!
Krameli kram Kristina



7 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Vilka underbar tankar du bjuder på ikväll. Man blir så lyclig inombords av att läsa din blogg. Du förmedlar en fin känsla av sommar och man blir glad av att komma och hälsa på inne hos dig.
    Jo, jag slökollar lite på fotbollen och borde väl heja mer...men jag tänker som du om hur det blev...

    Citroner har jag en underbar förkärlek till. När jag var gravid så hade jag ett vansinningt behov efter de sura läckerheterna. Käkade dem som apelsiner. Låter kanske lite underligt men hellre det än murbruk som jag läste att en del fått behov av..huvaligen vad äckligt! Ska verkligen testa recepten som du bjuder på.

    Din "positivitet" till livet smittade av sig så nu ska jag strax krypa till kojs med ett stort leende på läpparna.

    Ha det gott fina du!
    Kramelikram Veronica

    SvaraRadera
  2. Fina fina du! Tack för ännu en underbar fikastund. Min semester kunde inte börjat bättre:) Och vilken citronbild! Superfin! Ses snart igen.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Fina vardagsbetraktelser du bjudet på!! Och härlig bild- citroner är verkligen gott!! Kram

    SvaraRadera
  4. Åh vad härligt det är med männsikor som stannar upp och tänker tanken att man har det bra. Vissa dagar kan inte livet vara bättre, härligt!

    Ha en fin midsommar!

    SvaraRadera
  5. Hej Kristina var du än befinner dig på denna midsommarafton!
    Sticker in näsan och önskar dig och din familj den bästa sommarkvällen.
    Tänk bort alla regndroppar, sjung och var glad!
    Vi hörs om en fika.
    Stor midsommarkram
    //Monica

    SvaraRadera
  6. Vilken fin text :)
    Ha en härlig måndag!

    SvaraRadera
  7. Klassisk lemonad är något för citronälskaren! Pressa, blanda med vatten och socker. Låt skalade rödbetor dra i drycken över natten så har du pink lemonade!

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina