Du bakar det på samma sätt som kanelbullar.
Lätt som en plätt.
Published with Blogger-droid v1.6.9
Till två brytbröd
50 gr smör
3 dl vatten
2 dl mjölk
50 gr jäst
2 msk socker
2 tsk salt
14 dl vetemjöl
Fyllning
100 gr smör
2 dl lagrad riven ost
1 dl hackad rosmarin
1 dl hackad basilika
Garnering:
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
2 tsk flingsalt
Smält smöret, värm vatten och mjölk till 37,5 gr
Blanda ut vätskan i jästen och tillsätt övriga ingred.
Låt jäsa i 30-40 min.
Själp upp degen på bordet, dela i två bitar. Kavla ut en stor fyrkant, bred på fyllningen, rulla i hop och skär i två cm tjocka skivor.
Lägg dem i en ring en bit i från varandra, med snittytan uppåt på ett bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla bullarna med ägg och garnera med kärnor och salt.
Grädda i 225 gr tills bullarna är gyllenbruna.
Så gott!
Hörs senare i kväll.
Kramen
Jag kan intyga att brödet är fantastiskt gott och faktiskt riktigt lättbakat också!
SvaraRaderaKram Maria
Det ser verkligen jättegott ut. Jag gillar att baka och detta vill jag gärna pröva.
SvaraRaderaSer fantastiskt gott ut. Jag känner igen det - har det nyligen varit i någon tidning?
SvaraRaderaPumpakärnor häller jag på allt just nu (kanske inte allt) i filen och på sallader. I soppor är det också gott.
Detta måste jag baka!
Vädret är ju inte så gynnsamt för en utefika just nu. Annars slutar jag tidigt på tisdag & torsdag nästa vecka.
Må så gott
Kramar
Men så gott, detta vill jag kunna bjud på vid tillfälle.
SvaraRaderaHa det gott
Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderakram
Tack för receptet. Det ser gott ut!
SvaraRaderaKram.