Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 9 juni 2011

Underbara örtbrödet ett måste på grillfesten.

Nu äntligen kommer receptet på godaste brödet.
Du bakar det på samma sätt som kanelbullar.
Lätt som en plätt.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Till två brytbröd
50 gr smör
3 dl vatten
2 dl mjölk
50 gr jäst
2 msk socker
2 tsk salt
14 dl vetemjöl

Fyllning
100 gr smör
2 dl lagrad riven ost
1 dl hackad rosmarin
1 dl hackad basilika

Garnering:
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
2 tsk flingsalt

Smält smöret, värm vatten och mjölk till 37,5 gr
Blanda ut vätskan i jästen och tillsätt övriga ingred.
Låt jäsa i 30-40 min.
Själp upp degen på bordet, dela i två bitar. Kavla ut en stor fyrkant, bred på fyllningen, rulla i hop och skär i två cm tjocka skivor.
Lägg dem i en ring en bit i från varandra, med snittytan uppåt på ett bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla bullarna med ägg och garnera med kärnor och salt.
Grädda i 225 gr tills bullarna är gyllenbruna.

Så gott!

Hörs senare i kväll.
Kramen

6 kommentarer:

  1. Jag kan intyga att brödet är fantastiskt gott och faktiskt riktigt lättbakat också!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Det ser verkligen jättegott ut. Jag gillar att baka och detta vill jag gärna pröva.

    SvaraRadera
  3. Ser fantastiskt gott ut. Jag känner igen det - har det nyligen varit i någon tidning?
    Pumpakärnor häller jag på allt just nu (kanske inte allt) i filen och på sallader. I soppor är det också gott.

    Detta måste jag baka!

    Vädret är ju inte så gynnsamt för en utefika just nu. Annars slutar jag tidigt på tisdag & torsdag nästa vecka.
    Må så gott
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Men så gott, detta vill jag kunna bjud på vid tillfälle.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet. Det ser gott ut!
    Kram.

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina