Hoppas allt är bra.
Jag vet att vi svenskar tokpratar om vädret men dagens....... vad säger ni?
Här i Skåne har det verkligen varit skiftande.
Sol, blåst, mulet, snöfall, sol, hagelskurar, regn, blåst och nu sol igen. April väder redan i början av mars.

En bukett tulpaner står och sprider helgmys på köksbordet. Tulpaner tröttnar jag aldrig på. Tänk om ett tag kan vi njuta av dem även i trädgårdarna.

Äntligen har jag skrivit i hop receptet på yogabullarna. F-låt att det dröjt men jag ville få med bilderna och tiden.......ja ni vet.
Enkelt och gott bröd i allafall.
Jag gör dubbel sats, lagom till en braspanna.
25g jäst
5dl ljummet vatten
1msk honung
1tsk salt
3 1/2 dl havregryn
3/4 dl krossade linfrön
4 1/2 dl vetemjöl
olja jag använder olivolja med basilika smak
Blanda alla ingredienser till en lös deg.
Låt jäsa 40-50 min
Olja en plåt, häll ut degen, platta till lite
Strö över havregryn och solrosfrön
Grädda 30 min i 175 gr varm ugn.
Skär i rutor :)
Bred på smör och njut tillsammans med en varm kopp te.

Vill även passa på att visa min favorit olja.
Olivera basil
Mycket smakrik olivolja. Passar bra till grillat, i pastan och till stekt kycklingfile.
Jag har även Olivera lemon som är en höjdare i salladen.
Dessutom är de fina att titta på.
Nu väntar långrunda med hundis och i kväll, ja efter all handbollskörning blir det soffhäng och finalen i på spåret.
Ha det bäst!
Den olivoljan låter god. -Är det Willys?
SvaraRaderaHa en skön kväll framför "på påret"
Exakt samma tänkte jag ägna mig åt - får se om man klarar några frågar. Händer det blir jag lika glad varje gång. Ja, man är glad för det lilla nuförtiden he, he!
Kramar
Aprilväder redan i mars är kanske något vi alla ska se som positivt :-)
SvaraRaderaHa det gott
Vädret var verkligen varierande i går!
SvaraRaderaSå duktig du varit och bakat! Ser riktigt gott ut!
Ha en mysig lördag!
kram