Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 21 februari 2011

Vald ensamhet eller påtvingad.......

Sitter i ett helt tyst kök och äter middag. Barnen och maken är i Österrike och njuter av sportlov. Jag är hemma och njuter av egentid. Ensam i sju dagar.
Får så klart sammanfatta mina tankar när veckan är slut, men just nu är det så skönt.

Vi gör det mesta tillsammans. Åker hellre och handlar båda, tar oftast hundrundan tillsammans, åker om det är möjligt båda två på killarnas handbolls matcher. Lagar mat tillsammans, ser oftast på samma tv program............
Detta har vi så klart inte alltid kunnat göra men med större barn fungerar det bra.
Jag älskar mitt liv och skulle inte byta för allt smör i småland.

Men nu njuter jag på mitt eget lilla sätt.
Det är undanplockat överallt. Kuddarna i soffan ligger som jag vill att de ska göra. Filten är vikt på mitt sätt. Inga kläder slängda på golvet, inget playstation som fungerar som bakgrundsmusik dagen i ända.
Jag tar ett glas cola om jag vill och mitt choklad ligger riskfritt i kylen.
Haha ta det med en nypa salt, jag är ingen pedant som far runt som en häxa och gnäller......

Jag läser, bloggar och äter mat samtidigt.
Detta lugn är så efterlängtat och välbehövt. Barnen har sin fina pappa för sig själv och han njuter säkert av att bara vara pappa.

Men trots att jag njuter funderar jag ändå på de stackare som är ofrivilligt ensamma. De som alltid äter sin middag ensamma. De som inte har någon att plocka undan efter och krypa upp i soffan tillsammans med. De som inget hellre vill än att träffa någon.

Hur tänker du, delar ni på varandra någon gång och gör ngt för er själva eller bara du och barnen.?
Eller är du ensam och vill dela med dig av dina erfarenheter?
Kanske är du / ni alltid uppbokade och önskar inget hellre än lite egentid.?

Tjingeling!

8 kommentarer:

 1. Hej du!
  Det låter som en skön ensamhet du har. Njut av lugnet för i morgon kommer jag och stör friden.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Just nu känner jag som du. Det är underbart att vara ensam emellanåt. Men skulle det vara lika underbart om man var ensam jämt? Jag tycker jag klarar mig bra på egen hand och är övertygad om att jag kan göra allt jag vill, oavsett om jag är ensam eller i sällskap. Men nu när jag bor "bara" tillsammans med döttrarna, då känns det tungt att tänka på hur det kommer att bli när de båda flyttat ut.... Hoppas du får en skön vecka hemma.

  SvaraRadera
 3. Det där är jag!!!! På onsdag åker maken och barnen till Sälen och kommer hem på söndag. Saknar dem men njuter av min ensamhet och mina tankar? Ja, jag skulle kunna kopiera din text! :)
  kramar

  SvaraRadera
 4. Det låter toppen tycker jag man kan läsa hur mycket som helst och lätt kunna hålla en sund mathållning när man slipper laga middag hela tiden. I somras var jag själv en vecka, jag som är en bäddfascist bäddade inte på hela veckan ha,ha!
  Dina pojkar har det säkert toppen på sin grabbaskidresa.
  Sköt om dig och njut så står de snart i hallen igen fyllda av nya minnen.
  Kramännen!

  SvaraRadera
 5. Lät härligt det där! Här blir det maken som blir själv i en vecka när jag och barnen åker till fjällen. Skulle gärna ha en vecka själv hemma jag också.
  Vi gör både saker tillsammans och var för sig. Ibland gör vi saker med ett barn var och ibland gör vi saker ensamma. Jag behöver egentid för att må bra.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har på tok för lite egentid. Är urdålig på att prioritera mig själv. Jag älskar min familj och saknar dem när de inte är hos mig. Samtidigt njuter jag av de stunder av ensamhet jag får.

  Njut bara njut.

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag är storasyster till sex växte jag upp i ständig närvaro av andra. Jag njuter verkligen av att vara alldeles ensam, men bara i små doser och väl utspritt. Jag förstår din känsla! Att ständigt vara ensam utan att ha valt det skulle vara fruktansvärt jobbigt för någon som jag... Hoppas att du får njuta riktigt mycket den här veckan och att det sedan känns lika njutbart att få familjen tillbaka!

  SvaraRadera
 8. Jag vill också fika, men vi åker på fredag...

  Kramar i massor, och hälsa fina familjen då de kommer hem!

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina