Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 25 maj 2010

Framtid och tillbaka blickar.

Hej min vära vänner!
Om två dagar är det dags för mig att träda in i vuxen världen på riktigt.
Jag får ständigt frågan om hur det känns att faktiskt fylla 40. Ja, hur känns det? Riktigt bra faktiskt! Jag har ingen kris, jag njuter av vardagen och trivs med mitt liv på bästa sätt. Förhoppningsvis har jag halva livet kvar och kan isåfall hinna njuta ännu mera.

Det bästa som hänt mig i mitt liv är såklart mina pojkar. Och dem hade jag ju inte kunnat glädjas åt om det inte vore för P. Vi är som handen i handsken och jag hoppas att det är tillsammans med honom jag kommer att fira även mina framtida födelsedagar.

Ibland skojar vi om att på gamla dagar traska runt i skogen och plocka svamp och meta gädda i vassen nere vid vår lilla sjö. Det finns ett gammalt par uppe vid vårt sommarhus som är så gosiga. Tänk att få bli som dem.

Barnbarn, ja gärna men såklart hoppas jag att det dröjer länge. Storebror blir 13 och lillebror blir 9 i år.

Jag vill resa massor, upptäcka små vackra byar i europeiska länder, pilgrimsvandra i spanien, läsa många, många böcker, lära känna nya människor, skaffa mig nya erfarenheter och jobba med utvecklande saker både för hjärnan och själen.

Tänk att få leva länge och må bra, det måste ju ändå vara det alla önskar.
Min mormor, min underbara mormor levde ett långt härligt liv fyllt med glädje men också med inslag av sorg och hårt slit.
Hon berättade massor för mig om sin uppväxt, om hennes barndomsvänner om drömmar hon haft och uppfyllt. Jag kan än i dag känna den värme som hon förmedlade till mig genom sina fina minnen.
Trots min unga ålder har jag fullt med minnen som jag bevarar ömt och som jag gärna vill berätta om och tänka tillbaka på.
Ibland vill barnen att jag berättar om när de föddes, om vår glädje när vi blev föräldrar, om hur det var när vi träffades, vad jag gjorde när jag var liten ........
Det är livskvalitet!

På torsdag drar vi till Stockholm för att fylla på i minnesbanken.

Ha det bäst!
Tjingeling, Kram Kristina

4 kommentarer:

 1. Åh, grattis i förskott. Det är lugnt att fylla 40. Kramar från tanten 40+

  SvaraRadera
 2. Det är nu livet börjar! (Säger de som vet) :)
  Jag hade noja när jag skulle fylla 35, tyckte det var hemskt. I år fyller jag 40 och tycker det ska bli härligt! Som du skriver så känner jag också, min man, mina barn & allt runtomkring är värt så mycket!
  Eftersom du åker på torsdag och kanske inte tänker blogga då vill jag önska dig en superhärlig födelsedag!!! Ha det bäst och kramar i massor till dig!
  Tänk på att 40 är det nya 20! ;)
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni & du får en fantastisk 40 års-dag och en härlig vistelse i Stockholm!
  Det är verkligen mysigt att bara vara med sin familj!
  Tusen kramar från Monica

  SvaraRadera
 4. Härligt! Du ligger några månader före mig och är kanske också lite visare! :-) Stockholm en lördagskväll... Är vädret fint är Grönan trevligt. De sänder dessutom Sommarkrysset därifrån (börjar kl 20) och stänger inte förrän kl 23! Hoppas att ni får en riktigt härlig Stockholmstur. Jag håller tummarna för att ni får bra väder. Kram!

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina