Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

söndag 15 februari 2009

MålarSöndag

Hej på er!
I dag har jag målat trappan igen. Den är jättefin och jag är nöjd att vi tog ett målarbeslut men, ack vad det tar tid. En fd furubrun trappa är ingenting att leka med. Dessutom har vi svarta hundhår överallt trots att jag ständigt dammsuger och var tionde gång jag doppade penseln i färgburken kom ett hundhår med.......

Stora sonen hade handbollsmatch i morse så vi var uppe med tuppen. Det blev tyvärr förlust men han hänger inte läpp så länge. Nu är barnen och maken i väg i skogen och jag har härlig ensamtid här hemma. Även om jag är i fixartagen hela tiden så njuter jag av ensamheten och laddar mina batterier inför en ny arbetsvecka.

Denna veckas deltävling i melodifestivalen var helt klart godkänd. Låtarna var bra mycket klämmigare och Petras klänning var så vacker. Heja Måns!
Vi hade en trevlig kväll med våra goa vänner. Maten blev inte alls som jag tänkt mig.
Sherrymarinerad kycklingfilé blev Fläskfilé Sinkadus...... och den så efterlängtade efterrätten var alldeles för söt för min smak. Anledningen till att det blev fläskfilé i stället var att kycklingen inte var till belåtenhet, och jag fick åka tillbaks till affären med den. Sedan tappade jag intresse för kyckling. Fläskfile´n är en god och enkel rätt som alltid går hem så alla blev nöjda ändå.

Jag skulle ju berätta om en fredagen den trettonde.....
I torsdagskväll kom jag att tänka på en fredagen den 13 för länge sedan.
Det var mitt i sommaren och vi höll till på badet i byn bredvid. Det var så häftigt att hänga där tillsammans med de coola killarna.
Vi bestämde att vi skulle träffas hos en av killarna på kvällen och hyra film. Kanske videobox också..... det minns jag inte. I allafall tog vi bussen dit, mina kompisar och jag. Vi hade cola och chips med oss. Kanske kunde det bli något med den ena killen, han som inte varit med så länge. Vi var nog ganska förtjusta i honom alla fyra. Festen drog igång och vi tittade på film. FREDAGEN DEN TRETTONDE såklart. Plötsligt sägen killen som bodde i huset att i trädgården hade de några gravstenar och dessutom vågade han aldrig gå ner i källaren för det ryktades att där kunde finnas gamla gravar även där. Huset ligger bredvid kyrkan så omöjligt var det inte. Usch vad rädda vi blev och var inte så roade av festen längre. Hur det hela slutade minns jag inte, men jag kan nog i detalj förklara hur det såg ut där hemma. Detta har jag inte tänkt på på säkert tjugo år. Tänk vad mycke minnen vi har gömda långt bak i hjärnan som vi kanske aldrig plockar fram igen. Jag måste iallafall ringa en av tjejerna och väcka hennes gamla minnen till liv. Det blev aldrig ngt med just den killen men vi hade en helt underbar sommar tillsammans i vårt gäng. Sommarlov visst var det härligt, och visst var det alltid varmt och vackert väder.
Hoppas att ni som ska vara sportlovslediga får det härligt. Jag ska jobba på som vanligt fast med inslag av lite extra sportlovsaktiviteter.

Tänker hinna ut en runda till innan eftermiddagen blir till kväll. I kväll ska vi göra pizza. Kram :)

1 kommentar:

  1. Jag har också målat vår furutrapp vit, den är väldigt snygg när den är ren, vilket inte brukar vara så länge...;)
    Visst är det härligt med alla minnen man har! Ännu bättre att människorna som man delat dem med finns kvar i ens liv! Ha det bra! Kram

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina