Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 2 november 2015

Den tysta massan.

Hej vännen, 
Uscha mig, idag fryser jag och nu i kväll jag har tänt ljus överallt i huset.
Jag ska snart dra på mig mjukisarna och koka mig en kopp te men först ville jag skriva till dig.

Ser du  Morgans mission på svt1
Programmet handlar om Morgan Alling och hans arbete mot mobbning. Han har under sex veckor arbetat i en åttonde klass och försökt få dem att förstå och se vad mobbing gör mot enskilda personer. Hur fruktansvärt dåligt en mobbad och utstött person mår och vad det kan få för konsekvenser.

Vi har sett alla avsnitten och lillebror som också går i åttan har suttit med. Den första måndagen ville han inte men jag "tvingade" honom, men sedan har han tyckt att det var bra och vi har pratat massor. Hjälp vad det är mycket vi föräldrar faktiskt inte känner till och då jobbar jag ändå i skolvärlden.
Lillebror är en kille som har lätt för att prata och vi är öppna inför varandra, men ändå. 
Vissa saker hade jag ingen susning om vad gäller tex sociala medier.


Morgan pratar mycket om den tysta massan, den stora grupp som ser men inget gör.

Jag har tidigare mest tänkt på den mobbade och de som mobbar. Varit arg när något hänt nära och kära. Jag har inte tänkt så mycket på den tysta massan.
Tänk så viktigt det är att bli sedd och att bli bekräftad men tänk också hur viktigt det är att våga stå upp och säga ifrån. Flera av ungdomarna berättade att de inte visste hur deras kamrater kände och att de blev paffa över hur många det var som kände sig utanför och / eller mobbade.

Huuuuuu
nu kan jag dricka te, jag behövde få ur mig detta.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte sett de programmen. Men vet hur det känns att ha ett barn som är utsatt. Det sätter sådana ärr i själen att det inte går att beskriva. Tänk om man möter sin plågoande. Sådana tankar har man hela livet. Så klokt av dig att se det med din son. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sett Morgans mission. Tycker att det är ett ständigt aktuellt ämne som är så viktigt att man diskuterar och lyfter.
    Tack för dina fina ord. Stolen är en riktigt gammal stol (ca 100 år gammal) som jag har skrapat av den flagnade färgen och sedan målat om den med grundfärg och slagit färgen med grävlingshårsfördrivare. Fin kväll till dig. :-)

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina