Nya förutsättningar

Hej min vän!

Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 14 januari 2015

Biblioteket och Semifreddo

Halloj vännen!
Har precis kommit hem från biblioteket.
Det är en plats jag älskar. Att promenera runt bland alla dessa böcker. Att bläddra, känna och flytta runt.
Alla respekterar varandras behov av tystnad.
 Någon sitter med en kopp kaffe och läser tidningen. Andra har samlats vid ett bord och pratar minnen.
Det finns så mycket spännande litteratur. 
Böcker om precis allt.
Tänk så många människors dröm som finns där i pappersform.
Ibland när jag är på bibblan går jag runt och tänker på dem som arbetar där.
Det är tyst och lugnt och antagligen jobbar de med det de älskar.
Hinner de läsa, de måste ständigt få nya boktips, deras läslista borde vara hur lång som helst.
Jag tittar på bibliotekarien och gör hennes arbetsdag till glamorös. 
Drömlik och bomulls mjuk.
Hon tittar på mig och ler.
Jag ler tillbaks och tänker, om du bara visste.

                                                                                Semifreddo


Visst är den fin, bilden på en av våra desserter ifrån mys dagarna i stugan.
Jag berättade ju att storebrors flickvän gjort en underbar efterrätt och här är den.

En smakupplevelse du måste testa.

2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 st dajm
2 dl hallon

Dela äggen i två bunkar. 
Vispa samman gulorna med socker och vaniljsocker.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa grädden ganska så hårt.
Krossa dajmen och blanda dem med gulorna. 
Blanda ner grädden och vänd ner vitorna i smeten.

Plasta in en form med plastfolie och häll i smeten. 
Mosa hallonen och rippla ner dem i smeten. Gör ett fint mönster med en gaffel.
Ställ i frysen i minst tre timmar. 
Plocka fram och låt tina lite i kylen 30 min innan servering.
Vi köpte dubbelt så mycket dajm och hallon så vi kunde hälla kross över 
och servera varma hallon till.

Hjälp vad gott!!!

Nu ska jag vila mig en stund innan det är dags att tänka på middags fixet.
Kram Kristina






3 kommentarer:

  1. Visst är biblioteket en fin plats. Jag skulle egentligen ta mig tid att gå dit oftare. Så god desserten ser ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag blir så glad när du tittat in till mig och skriver fina rader. Jag hoppas att pkt hann fram före jul. Din semifreddo ser jättegott ut, jag ska prova att göra den. Bästa fina fredagen till dig!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Det ser riktigt mumsigt ut. :)
    Vi brukar nästan alltid titta in på orters bibliotek när vi är någonstans. Är där mysigt betyder det mycket för helhetsintrycket. Sedan är det en yrkesskada. Både jag och min fru har ett förflutet som bibliotekarier. Det var julafton när det kom in nya böcker och vi hade förstatjing på dessa. Själv jobbade jag som socialbibliotekarie och åkte runt med boken-kommer och behövde vara "förberedd". Det kan verkligen skilja sig från bibliotek till bibliotek. Både när det gäller bokbeståndet, skyltning, läget och kreativitet som flödar eller saknas i personalen. Helgkram Bosse

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina