Hej tisdag!
Andra dagen i veckan om sju.
Jag har gått en långrunda med Tyra. Det är gråmulet och ruggigt väder. Ljusslingor lyser vackert upp trädgårdarnas nakna träd och i de flesta fönster glimmar det av adventsljusstakar.
Det är bara 15 dagar kvar till jul och var är snön. Här i Skåne är vi inte bortskämda med en vit jul men varje år hoppas jag ändå.
Vi har några få julklappar kvar att köpa och i sovrummet står en papperspåse full med önskningar och överraskningar.
Vi har plockat fram tomtarna och lyssnar på julmusik.
Mmmmm det är mysigt.
♥
I dag bjuder jag på ett recept som passar till glöggfesten eller fördrinken.
2 dl sötmandel
2 dl hasselnötter
2 dl valnötter
4 dl cashewnötter
Blanda nötterna och lägg dem på en plåt.
Rosta dem i ugnen på 175 gr i tio minuter.
1 msk pepparkakskrydda
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
Rör ihop till en smet och blanda samman med nötterna.
Rosta nötterna i ytterligare fem minuter, eller tills de har fått fin färg.
Låt kallna!!!
Vi serverar nötterna tillsammans med gorgonzola, brieost och pepparkakor.
♥
Tjingeling!
Låter gott! Det får jag nog prova:-)
SvaraRaderaKram kram
Så gott det låter. Passar mig som inte äter godis. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaEn vit jul låter trevligt. I Sthlm har vi barmark. Snart är det jul..... Kram
SvaraRaderaTack för receptet! Aldrig provat nötter med pepparkakskrydda, men det låter helt ljuvligt gott!
SvaraRaderaMisstänker att en sådan där sats är lätt att göra slut på!
Kram M.E