Nya förutsättningar

Hej min vän!

Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 13 november 2014

Annorlunda men så gott!


Hej igen!
Två inlägg på en förmiddag.
Har du provat Brie tårta i ugn med nötter och torkad frukt? Jag hittade ett recept och det såg så gott ut. Kanske kan det bli fredagens mys. Lax blir det i alla fall och till det blir det sallad och en underbar sås med grädde, sherry och persilja.
Lillebror ställer ibland knasiga frågor som tex vad skulle du välja om du skulle äta samma middag varje dag i en månad. Om jag skulle tvingas äta samma mat varje dag hade jag utan tvekan valt lax.
Jag tröttnar aldrig.
Vad skulle du valt?
Förra helgen när vi hade gäster bjöd vi på en dessert som vi aldrig tidigare hade gjort.
Vi hade ingen aning om ifall den skulle bli god eller kanske helt oätlig.
Som tur var så blev den perfekt, så god


Bilden är lånad på google.

Cheesecake med Chévre och vit choklad som serveras med hjortron.

Botten:
175 gr digistivekex
70 gr smör

Smält smöret, smula sönder kexen och blanda samman till en botten som du brer ut i en form med avtagbar botten.

Chessecakekrämen:
2 dl grädde
150 gr chévre
150 gr hackad vit choklad
325 gr philadelphiaost

Smula ner chévren och den vita chokladen i en matberedare, koka upp grädden och häll över. Mixa så den blir slät. Tillsätt philadelphiaosten och mixa slät. Häll smeten i formen och frys minst tre timmar.

Servera med Hjortron.




7 kommentarer:

  1. Tårtan/kakan såg mer än lovligt god ut :-)
    Vad gäller mat så tröttnar jag aldrig på kyckling i alla dess former :-)
    Kram Helén

    SvaraRadera
  2. Jag skulle äta tapas i alla former och smaker. Jag gillar "lite av mycket". Kakan verkar jättegod, spännande med chevre och vit choklad. Fin kväll till fina du! Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Jag blev faktiskt bjuden på det för ett tag sedan, galet gott!!
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  4. Låter mumsigt. Den får jag prova. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Helt klart är det kyckling för min del, gillar det i alla former...
    Ett tips till din brie är att lägga på lite honung på nötterna och det blir det där lilla söta som gör osten såååå god. Skär inte för tidigt i osten då hela rinner innanmätet rinner ut :(
    Kram kram Anna

    SvaraRadera
  6. Ohh låter spännande! Annorlunda kombination, men säkert suuuuupergod. Sparar ner receptet som en favvo :)

    SvaraRadera
  7. Men åh så gott det låter, det receptet ska jag prova, spännande kombination med Chevré och vit cholkad. Kram till dig. Åse

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina