Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

söndag 14 september 2014

Där varje dag börjar.

Godmorgon mina vänner!
För tredje dagen i rad vaknar jag i min sköna säng i Dalsland. Solen värmer min kind och fåglarna kvittrar gott utanför fönstret. Jag smyger upp och med kameran på axeln tar jag en liten morgonpromenad. Dagg och spindelväv fyller för tillfället mitt minneskort.

Morgonens rutiner, ja rutiner över huvud taget får mig att må bra. Denna omgång av fotoutmaningen handlar om just detta, " där varje dag börjar. "
Hur börjar din dag?   Klicka dig vidare till Maria så får du veta hur hur många börjar sin dag.


När jag vaknar hemma utspelar sig samma rutiner varje morgon, vardag som helg.
Jag vaknar av att P redan är uppe och fixtrixar i köket. Min kära är tokigt morgonpigg. Radion sätts på, vattenkokaren likaså. Efter en liten stund doftar det gott av kaffe. Jag hör hur det skramlar när hundis mat placeras i hennes skål. Jag ligger kvar en stund och sträcker på mig. Det är varmt och gosigt i sängen. Varje morgon tänker jag att ahhhh bara en liten stund till.
Väl uppe dricker jag kokt vatten med citron i.  Efter denna rutin får dagen starta.


Jag har läst att citronvatten är bra för levern. Det hjälper till att rensa kroppen och som vi alla vet är citronen även full av vitaminer. Måndag till fredag äter jag müsli och dricker kaffe. Att äta likadan frukost varje morgon är inte alls konstigt men tänk om vi åt lax med potatis och sallad varje vardag. Hum känn på den. På helgen äter vi alltid tillsammans och vi bullar upp med massa gott, vi dukar fint och sitter länge och njuter. 

Solen skiner och det blir ännu en dag utomhus. Skogen är full av svamp, jag har faktiskt aldrig sett så mycket olika sorter. Den svampen jag söker efter är såklart kantarellen. Hela sommaren kunde vi njuta av knaperstekt  på smörgås men nu är det ont om dem. Konstigt! 
I dag ska vi plocka med oss hem av alla de sorter. Läsa på, kasta bort eller prova.

Hoppas du får en fin dag och har du inte röstat så gör det i dag. Låt inte någon annan bestämma vad du ska tycka.

Stor kram kristina 


4 kommentarer:

 1. Du och jag. Ofta känner jag igen mig i det du skriver, rutiner, värk, kameran som sällskap, löpning m.m Jag har röstat :-) Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Det låter alldeles förträffligt skönt att rensa kroppen med citronvatten! Det ska jag ta och pröva.
  Ha en fin start på kommande vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig start att få ligga kvar och dra sig lite. Citronvatten har inte jag provat. Låter väldigt hälsosamt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Skär i lite ingefära i citronvattnet, så blir det ännu bättre! Jag gör i ordning mitt på kvällen, kokar vatten, fyller ett glas/en mugg till hälften, lägger i ett par skivor ingefära och pressar i citron. Sätter plast över (eller lock) och på morgonen värmer jag nytt vatten och fyller upp glaset. Vattnet blir då lagom ljummet för kroppen och ingefäran och citronen har fått stå och dra över natten. Gott och nyttigt! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina