Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 5 februari 2014

Knäckebröd som går åt som smör i solen

Hej vännen!
Idag var det verkligen vår i luften.
Ett par körsbärs kvistar fick följa med hem från butiken och det lilla hjärtat med texten "vårkänslor" plockades fram. Jag vet att det är ett bra tag kvar innan våren riktigt står för dörren, men den där lilla känslan som får det att pirra i kroppen med längtan efter att få smutsa ner fingrarna i jorden är underbar.


Jag bakade knäckebröd i går. Jag bakar ofta knäckebröd.
Jag har fått receptet av en fin vän och trots att det är flera år sedan så har ingen i familjen tröttnat ännu.



Denna gången gjorde jag dubbel sats och använde för första gången varmluftsugnen i vår nya spis.
Det blev jättebra, kändes nästan lite extra knaprigt.
Detta receptet är så bra för att det går att förändra väldigt enkelt efter humör, smak och vad skafferiskåpet har att erbjuda.


Denna gång blev det såhär
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1/2 dl krossat linfrö
2 dl majsmjöl
1/2 dl olivolja
2 dl kokt vatten
Flingsalt

Blanda samman till en kladdig smet. 
Tryck ut den tunt på ett bakplåtspapper, jag brukar ha plastfolie att trycka med.
Strö över flingsalt.
Grädda i 150 gr i ca en timma.

Nu ska de sista sidorna i min bok läsas ut.
Tjingeling!

7 kommentarer:

  1. Härligt med eget knäckebröd:)

    SvaraRadera
  2. Så gott det låter. Får testa det receptet. Tack för tipset. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Hembakat knäcke så himla gott, vilket mysig vrå du har med vårkänsla i det kök.Super fint. Kram till dig.

    SvaraRadera
  4. Så gott bröd, en favorit även hos oss! Dessutom så himla lätt att göra! Jag brukar kavla ut det mellan två bakplåtspapper på plåten....

    SvaraRadera
  5. Hej Kristina!
    Här halkade jag in!!
    Och tänk, jag gör ett nästan exakt likadant knäcke(har lite sesamfrö i också)! Det är gott!
    Vad du skriver fint... Blir glad att läsa det du skriver!
    Sköt om dig
    Kram Malin Månsson

    SvaraRadera
  6. Jag har ett liknande recept, men nästa gång ska jag testa ditt! Roligt att prova nya recept!
    Första gången jag bakade sådant här knäckebröd var det ingen som tipsat om hur man skulle
    baka ut det, så jag blev lite förbryllad när jag stod där med kladdig röra som inte ville kavlas ut.
    Ha det gott!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  7. Nu blev jag sugen! Det var ett tag sedan jag provade att baka den sortens knäckebröd. Får snart vara dags igen :)
    Kram Maria

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina