Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 5 mars 2013

Svart, knalligt röd, vitlasserad eller bara tråkigt träfärgad

Hej hallå!
Sitter vid mitt köksbord och klurar på lite inrednings detaljer medan jag väntar på mitt fika sällskap.
Med vår i luften och det underbara dagsljus som flödar in genom våra fönster föds nya tankar om förändring.
Tavelramar skall äntligen komma på plats, den där sänggaveln jag funderat över skall tas på allvar och ja , jag måste ju måla.


Läs rubriken en gång till och hjälp mig i min fundering.

I dag mår jag mycket bättre. Jag går nästan som vanligt och jag kan böja mig ner utan att kvida. Mina ben...... ja så snygga är de ju inte vanligtvis heller, men svullnaden har nästan försvunnit.
Min grundtanke är att försöka fokusera på det positiva i livet, njuta av allt gott med mina nära och kära och inte gnälla. Jag blir tossig på alla som gnäller, det finns inget som blir bättre av det.
Halleluja!!! 
Ändå kan jag inte låta bli ibland. I sommar är det ett år sedan jag fick mitt första stora skov och trots en massa läkarbesök, blodprov och röntgenplåtar har jag ännu inte accepterat  att jag har reumatism.
Varje kväll stoppar jag i mig ett antal tabletter med förhoppning om ännu en bra dag och att kroppen skall svara bra på medicinen och bromsa upp detta elände.
De finns de som har det värre, mycket värre men ibland är det en klen ursäkt.

Har du erfarenheter som du vill dela med mig här på bloggen eller via mail.
Hör av dig :)

Nu en kopp te med solen mot kinderna och stora sonen som sällskap i en snart grönskande trädgård.

Krameli kram Kristina

11 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder du har här :) Nu har jag snurrat runt lite och läst om dig och ditt liv. Jag har psoriasisartrit så jag förstår precis hur du har det. Ingen dag är den andra lik. Men man hoppas alltid att nästa dag ska bli bättre ;) Tycker ditt bidrag till kontraster var superbra!!!
  Tack för du tittade in hos mig ;)
  Ha en fortsatt härlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Nä men fy, så tråkigt att höra. Ledsen men jag kan inte alls hjälpa till, har ingen erfarenhet eller kunskap... önskar jag kunde.

  kram, fina du!

  SvaraRadera
 3. Fy, vad tråkigt!:( Har tyvärr ingen erfarenhet av detta, eller jag kanske ska säga lyckligtvis?!?
  Apropå sängen, jag kan tycka att det är jättehäftigt med knallrött, men personligen skulle jag nog tröttna fort på det. Vi har en sänggavel i ek och jag gillar den massor!;)
  Tack för kommentaren hos mig! Fattade nog inte själv vilken bedrift det var att åka Tjejvasan förrän igår kväll när en vän sa att det var som att åka till en av våra grannorter. Då först insåg jag hur långt jag hade åkt!:)
  Hoppas att du har en bra dag idag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej o Go'förmiddag!

  Jo en sak som jag nästan alltid tänker på när någon säger reumatism är vegetarian. Låter konstigt, men för en massa år sen nästan som i ett annat liv hade en bonussvärfar problem med just reumatism och under perioder här hemma i Sverige mådde han inte alls bra, men så åkte han bort inte alltid till varmare ställen, men han förändrade då kosten, det blev inte lika mycket kött och märkligt nog mådde lederna bättre av det. Jag vet inte om det kan hjälpa, men det är det enda tips jag har. Önskar jag hade en mirakelgrej men tyvärr!!

  Hoppas att du blir bättre snart!
  Kram - Tatjanis

  SvaraRadera
 5. Hoppas du känner dig bättre nu. Himla trist det där med reumatism. Min mor led av det och jag vet hur svårt hon hade det. Att gnälla är ju trist men ack så skönt att få göra ibland, tycker jag :-)

  Sköt om dig

  SvaraRadera
 6. Vad är det som ska byta färg? Jag trodde det var köksvagnen på bilden, men det kanske är sänggaveln det är frågan om?

  Hm, jag vet inte det där med att acceptera en sjukdom.. ja, man ska ju inte låtsas som om man inte har en viss sjukdom och därmed missköta sig, men jag tror inte riktigt heller på det där med att acceptera något så mycket att man börjar identifiera sig med sjukdomen... om du förstår hur jag menar..?

  SvaraRadera
 7. Man får gnälla ibland kära du och du gör faktiskt det väldigt sällan ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Knalligt röd är fint! Jag gillar rött. Fast jag vet inte riktigt vad det är du vill måla... ;)

  När det gäller din reumatism kan jag bara säga att jag tycker synd om dig och att jag hoppas du slipper för många skov... Jag och sonen försöker följa en "stenålderskost", s k paleo. Här finns en del svar på frågor som du kanske har:
  http://primalisten.com/2012/01/05/fragestund-med-robb-wolf/
  http://robbwolf.com/2012/05/07/medically-confirmed-rheumatoid-arthritis-remission/

  Sonen har sluppit många av sina problem efter att ha bytt kost! Kram på dig.

  SvaraRadera
 9. Hoppas skoven ger sig iväg igen och du känner dig bättre, det är en jobbig sjukdom reumatism och finns ju i så många varianter, vår äldsta dotter insjuknade när hon var två så i vår familj har vi levt med reumatism i många år, hoppas den kommande våren och lite värme gör nytta på dina värkande leder. Kram Åse

  SvaraRadera
 10. Jag igen , tänk jag skulle skicka dig ett mail men hittar ingen adress ? Kram igen

  SvaraRadera
 11. Är det sänggaveln du ska ge dig på så gör den glad! Vi behöver fler glada saker i våra liv, och särskilt när det är något bland det första man ser på morgonen :)
  Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina