Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 25 september 2012

Om jag var tjugo

Hello!

Det vimlade av ungdomar, cyklar och joggare när jag stavade mig fram genom Lunds innerstad i går kväll. Det tokregnade men det gjorde absolut ingenting. Jag gick i min egen värld och lyssnade på Anders De la mottes bok Geim.
Jag gick bla förbi två stora studentnationer och då kom som alltid, tankar om studentlivet till mig.
Om jag var tjugo i dag eller nej om jag fick vara tjugo igen då skulle jag bo på korridor. Studera inte bara till det jag ville syssla med som vuxen, utan även läsa bara för att det fanns något som lockade mig. Tänk att läsa en termin historia, en annan termin grafisk formgivning eller psykologi. Leva studentliv, festa till sent in på natten, vara med i spex, gympa på Gerdahallen, tillbringa massor av tid på biblioteket...........
Javisst det låter glamoröst men det är eftersom jag inte blandat in den skrala ekonomin eller alla de studielån som skall betalas.

Jag började på lärarhögskolan direkt efter gymnasiet, bodde hemma under mina studier och har inte mycket till lån så.............
Keep on dreaming

Vad skulle du gjort om du fick vara tjugo igen?

6 kommentarer:

 1. Jag tror att jag hade gjort rätt mycket samma faktiskt... Men jag hade gärna gjort det igen. Det mesta...
  Ha en toppendag, hurtiga du!
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Vår son lever din o min dröm ;).

  Läser det han har lust till o är intresserad av. Vad japanska studier sedan leder till har han ingen aning om. Vi föräldrar hoppas att det löser sig, precis som det gjorde för oss. Han bor i korridor o knyter nya kontakter över hela världen. Och han finns i Lund... *skrattar*

  Jag försöker att inte uttala press om framtid o annat, biter mig i tungan för att inte vara som mina föräldrar. Vill att han ska vara fortsatt harmonisk och "lagom" med allt han företar sig i livet, utan för den skull ta livet med en klackspark :D. Men inte hamna där jag hamnade, i stresspiralen... Han har nog mig i färskt minne som ett varnande exempel :D.

  Varma kramar  SvaraRadera
 3. Skulle gjort samma!!
  Jag gifte mig på våren innan jag började textilslöjdlärarutblidningen så det enda år jag gick på högskolan var inte något "studentliv" i den bemärkelsen. Hoppade sedan av av olika anledningar.....men visst hade det varit roligt att göra som du beskrev och få vara "fri" en period innan man stadagde sig. Nu såhär 20 år och fyra barn senare kan tanken komma, men jag älskar min familj och skulle aldrig byta bort det jag har.

  Fin blogg!!
  // Karin

  SvaraRadera
 4. Jag skulle rest runt i världen, valt att läsa på kulturvetarlinjen istället för lärare. Jag skulle flyttat hemifrån tidigare och vågat leva lite mer :)

  SvaraRadera
 5. Vill man ens vara 20 igen :-)

  Jag flyttade hemifrån som sjuttonåring. Det jag kan tänka att jag borde ha gjort är att vågat att resa, bli aupair eller nåt i annat land. Men jag som den trygghetsknarakare jag är ville inte lämna min lgh :-)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Vad svindlande, det måste jag fundera på... Men jag försöker inte gräma mig utan tänka att allt som hänt har lett mig hit och här vill jag vara. Kram! Lund är mysigt!

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina