Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

fredag 10 augusti 2012

Dream on

Hej min vän!
En eftermiddag i stugan satt Tyra uppe på soffkanten och tittade ut. Jag fick tag i kameran och knäppte några bilder. Visst syns det att hon njöt av att vara i fokus.Gör du som dagens modell. Njuter av solen och drömmer dig bort till ett liv fyllt med kuligheter. Tar du tag i dina drömmar. Förverkligar dem och och njuter fullt ut. Eller gör du som de flesta, skriver ner dem på papper, googlar lite och tänker, sen ska jag.

Även om jag kanske inte tagit tag i de stora drömmarna ännu så är jag en bra bit på väg. Jag fotograferar massor, traskar i väg på ensam promenad med kameran när jag borde ha plockat undan efter middagen eller hängt tvätt. Jag ska gå en högskolekurs i visuell kommunikation och det ska bli så kul, om än lite pirrigt.
Egen tid har länge bara eller väldigt ofta varit en dröm som jag inte unnat mig. Jag har trott mig vara oumbärlig, och fått dåligt samvete då jag gett mig iväg hemifrån. Gjort någonting bara för min egen skull.

Jag tänker oftare på saker med mig själv som utgångspunkt. Vad vill jag? 
Jag sorterar bort människor som tar energi och jag vågar stå för det. Detta har så klart tagit lång tid, men nu när jag är i hamn känner jag mig mera harmonisk och tar mig större friheter.Jag är i hamn men har ännu inte förtöjt linan vilket betyder att jag måste kolla mig själv emellanåt. Sporra, berömma och ge feedback. 
Min nästa utmaning i drömmarnas värld är att anmäla mig till en skrivar kurs. Eftersom det är helt gratis och alldeles lagligt att drömma om att få ge ut en bok så, ja det skulle jag så gärna vilja göra. Min alldeles egen roman. 

Visst är det väl härligt att få drömma, luta sig bakåt i en fåtölj, låta solen värma ditt ansikte och bara försvinna bort en stund. 
Vad drömmer du om? 

Kram Kristina

8 kommentarer:

 1. Du är så klok min vän! Modig också som kan och vågar sätta ord på dina drömmar. Jag måste nog börja där. För hur ska drömmar som knappt är kända för mig själv kunna slå in?
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Men du, vilket inlägg! Det gick rakt in i hjärtat på mig. Jag måste också börja ta tag i mina drömmar (som faktiskt är lite liknande dina) istället för att bara och drömma, ingenting är ju omöjligt, egentligen.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 3. Den här ska jag suga på idag, precis vad jag behövde! "Jag har trott mig vara oumbärlig", det är exakt mitt problem! TACK!

  SvaraRadera
 4. Hej! Kul att du kommenterat hos mig!!! Har börjat göra som du, sortera bort folk som suger energi, funderar på vad jag vill med mitt liv, kommer nog sluta en anställning inom landstinget snart ifall mina planer kan sättas i verket!!
  Härligt med djur som vill agera modell!
  Kram helena

  SvaraRadera
 5. Klok som en bok kära du och jag beundrar din drivkraft.
  Att tänka på sig själv känns som en nödvändighet nu när barnen blivit äldre men det är så svårt att ändra på den invanda rollen som den hemmavarande mamman.
  Men jag börjar sakteliga jag också och anmälningen till höstens kurs är gjord. Känner mig så glad över att även jag ska kunna lära mig det som känts "bara varit något för andra"
  Jag är också glad att ha dig att konsultera i mitt nya projekt!
  Det ena leder förhoppningsvis till det andra och jag glädjer mig åt dina steg framåt!
  Stor kram //Monica

  SvaraRadera
 6. Jag har mer och mer börjat göra som du, välja bort saker. Jag ska troligtvis också gå en kurs i höst, den är i Lund på Nordiska Språk. Jag tror att jag vill...hahaha, har kommit in men tvekar fortfarande, det tar ju tid frånmin fritid. :)
  kram

  SvaraRadera
 7. Så kloka och fina ord. Jag tar dem till mig och gör dem till mina också. Tack!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Du anar inte hur mycket jag tänker i termer av vad vill jag.
  Jag håller på att ta reda på just det....

  Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina