Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 15 augusti 2012

Citroner, Vitlök och surdeg.
Hej vänner!
Sista kvällen innan jobb och allvar. Slut på sena kvällar, sovmornar och eftermiddags fika. Byxorna spänner lite lätt kring både mage och lår. Ups!!!

Trots att vi alla mer eller mindre har klagat på sommar vädret, och längtat efter den där värmen som aldrig kom, så känner jag mig nöjd. Jag har vilat mig och laddat batterierna. Jag har umgåtts med mina nära och kära. Jag har läst, lyssnat på sommar prat, åkt båt, pysslat både hemma och på landet. Provat  nya recept, lagat många goda måltider, promenerat, plockat kantareller och blåbär, pratat, skrattat...............
Listan kunde bli hur lång som helst.

Mina bästa vänner i köket har varit citroner, vitlök och surdeg. Har man bara dessa tre ingredienser kommer man långt. Citroner i vattnet, i kakor och till glass. Vitlök i nästan all sorts mat och  i sås.
Surdegsbröd har jag bakat på längden och på tvären. Oftast har jag fuskat och köpt färdig surdeg i burk och den kan jag varmt rekommendera. Tror det är kronjäst som producerar den och den finns i kyldisken.
Med två växande pojkar äts det en hel del bröd och testpanelen tycker tom att den färdiga surdegen ger ett godare bröd. Själv tycker jag att det är halva nöjet att fixa till allt från grunden.


I morgon är en annan dag sjunger Niklas Strömstedt och ändå måste jag ställa klockan på sex.
Jaja, man kommer väl snabbt in i rullorna och innan jag vet ordet av är det november lov.
Nu väntar en kopp te och nya Femina, man kunde haft det sämre.

Se you!

4 kommentarer:

 1. Känslan av att känna sig nöjd efter en semester är helt klart härlig.

  Sämre kan man sannerligen ha det :-)

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka till vardagen ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 3. Som jag har sagt tidigare så är ju inte vädret det viktigaste, utan att man får vara ledig och göra det man vill! Här har det ju varit soligt hela tiden, men nu när jag jobbar igen, ja då blir det riktig vämebölja..!

  SvaraRadera
 4. Te och Femina låter fint :) Och dina basingredienser i köket är ju oumbärliga, som du säger kommer man långt med dem :)

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina