Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 11 april 2012

Utseende fixering


Godkväll på dig denna onsdag.
Förkyld och gnällig har jag nu satt mig till rätta här vid datorn. Jag nyser och suckar mest hela tiden och är nog ett bättre sällskap till dig än till lillebror i soffan.

Morgontv är inte något vi hinner med på vardagarna men på helgen sitter jag gärna en stund och lyssnar till trevliga reportage och får tips på nytt vin eller en god maträtt.
Nu när jag ärsjuk tittar jag dess mer. Malou är en begåvad kvinna och jag gillar hennes efter 10.

I dag handlade det om utseende fixering och jag kom in mitt i programmet men efter vad jag förstod så handlade det om en kvinna som opererat brösten i Polen. Något hade gått riktigt snett, hon hade blivit jätte sjuk och var nu mera endast ett kolli. Inget fanns att göra, ingen försäkring täckte händelsen och nu vädjade familjen till  unga kvinnor som hade tankar på att låta operera sig. Snälla åk inte utomlands.
Jag tog åt mig hårt av programmet, ska nog se om det på playen för att förstå mera vad som hände, hon var verkligen helt o kontaktbar.

Jag vet inte så mycket om skönhets operationer.
Visst har jag en del på min kropp som jag skulle vilja fixa till, men jag är för feg och för snål. Dessutom mår jag inte dåligt av mina skavanker.
Jag vet ju att om jag springer blir benen fastare, magen mindre och om jag gör armhävningar regelbundet blir armarna snyggare.

Jag kan förstå dem som opererar sig, om det gynnar deras självkänsla, men man ska nog tänka sig väldigt   noga för. Det är ju som med tatueringar, jag vågar inte, tycker att det är lite spännande men för alltid, nej jag tror inte det.

Hur känner du?

6 kommentarer:

 1. God kväll på dig lilla sjuklingen!
  Så det är din tur nu....attan vad det är tråkigt att vara sjuk och förkyld det kan man ju vara hur länge som helst.ja, här vet du en som vet vad hon pratar om!!

  Angående programmet du hade sett så har jag sett nåt liknande. Det handlade oxå om en kvinna som hade blivit totalt "förstörd" efteråt och det var även det utomlands, minns bara inte vilket land. Jag är inte så kroppsfixerad jag heller och är väl ganska nöjd med hur jag ser ut. Visst finns det väl saker som kunde vara bättre...men detta är ju jag! och som du säger, man kan göra nåt åt vissa delar på bättre och gynnsammare sätt! Jag vill gärna låta tatuera in barnens namn någonstans (litet på typ armen)men har aldrig kommit till skott. Förmodligen så blir det nog heller aldrig av.

  Vi tittar gärna en stund på lördags- och söndagsmornarna på tv:n. Ibland blir man riktigt sugen på att laga det som de visar och vintipsen kan vara jättebra.

  Du förresten, jag hänger på din utmaning. Kan ju testa i allafall!

  Krya på dig nu och stressa inte iväg till jobbet förrän du är riktigt "på G" igen!

  PS. De blåa prickmuggarna har vi fått i present för länge sedan. Kommer från Paradisverkstaden på Öland (Färjestaden). De är mindre än en höganäsmugg och väldigt goa att dricka ur.Säljs säkert fortfarande.

  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 2. Jag har läst en artikel om henne. Hon skulle operera brösten men något gick fel med narkosen och hon vaknade aldrig upp igen. Det är så fruktansvärt. Jag har liten förståelse för skönhetsoperationer. Det finns alltid en medicinsk risk med en operation och den risken ska man inte ta i onödan. Dessutom är min personliga reflektion att resultatet sällan verkar bli riktigt bra.

  Krya på dig från förkylningen.

  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag tillhör dem som inte kommer att skönhetsoperera mig. Vidare tycker jag att det är vackert med människor som åldras med värdighet.

  Alla får göra som de själv vill, jag lägger mig inte i andras val.

  Helt ärligt blir ju alla inte snyggare efter ingreppen. Brösten blir olika, hårfästet ändras och ansiktet blir så stramt och saknar liv. Och endel får ju skitnsygga bröst och är helt rynkfria såklart....

  Effekterna får vi väl se när vi är gamla och skruttiga. Tills dess får vi väl motionera och ta hand om oss på bästa sätt :-)

  Ha en fin torsdag

  SvaraRadera
 4. Jag kan förstå de som vill fixa till en näsa o t o m brösten. Nu menar jag inte bröstoperationer på unga tjejer. Men själv skulle jag aldrig våga sätta mig under kniven. Och definitivt inte för att "förbättra" mitt utseende. Det är bara att gilla läget o jobba på den inre utstrålningen :D.

  Vi har dator i köket o medan vi läser tidningarna har vi TV4 Nyhetsmorgon igång via TV4 Play.

  Varm kryapådig kram

  SvaraRadera
 5. Har också sett om flickan som opererade sig i Polen och där allting gick fel.
  Det är fruktansvärt beklagligt men det vi andra får höra om är ju bara de operationer som misslyckas. Vi hör ju aldrig om alla de som blir bra.
  Att säga att man skulle kunna tänka sig att justera ett och annat verkar väldigt dåligt i vissa kretsar. Det är bara de utseendefixerade, oseriösa kvinnorna som gör det. Vi andra seriösa, kloka och vi med de rätta åsikterna, vi skulle ALDRIG operera oss!
  Så även här finns det fördomar och rätt & fel!
  Jag tycker att när man känner att utsidan inte harmonierar med den bilden man har av sig själv så varför inte? Mår man bättre och känner sig gladare av en mindre näsa eller fastare bröst och du har råd så kör för allt i världen. Man är inte sämre människa för det.
  Men snälla åk inte till Polen och gör det!

  Hoppas du mår bättre idag och att förkylningen flugit sin kos.
  Varma kramar

  SvaraRadera
 6. Jag lägger ingen värdering i vad andra gör med sina kroppar, men själv skulle jag aldrig göra en skönhetsoperation. Självklart har jag också saker jag skulle vilja ändra, men detta är ju jag!:) Och så länge min kropp fungerar och orkar med det liv jag lever så är jag ändå ganska nöjd med hur den ser ut.
  Kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina