Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 26 mars 2012

Grönt luktar sommar.

Äpple gröna trä tofflor fick jag av min mormor när jag var sex år. Hon köpte dom till mig i en liten trä bod i Skillinge på Österlen. Familjen bodde ett par veckor i den lilla fiskebyn, i ett näpet litet dockhus. Fönsterna öppnades konstigt minns jag, och på ovan våningen fanns en härlig liten balkong med mils vis utsikt över hamnen och havet. I huset bredvid bodde det två gamla damer som satt i sin trädgård och läste hela dagarna. Jag minns att min syster och jag brukade spionera på dem. Trappan upp till ytterdörren var bred och välkomnande. Där stod mina fina tofflor och glänste i solen. Jag minns inte att jag använde dem, bara att jag var så stolt över dem.Grönt är en fin färg. Grönt sägs vara lugnande och den bästa färgen att ha i sovrummet. Grönt passar till det mesta. Det finns många gröna färger. Jag som brinner för inredning och fint dukade bord borde ha något i grönt, trodde jag......


Jag har några kokböcker med gröna ryggar. Många gröna växter, men ingenting i varken min inredning eller i porslins väg.
Förutom ett vackert Jelly Bean tårtfatSå här på våren visar sig vår trädgård inte riktigt från sin bästa sida. Men när det blir varmare blir den lummigt grön och fin. Att gå barfota på en sommar varm tjock grön gräsmatta är något jag längtar efter.
Titta in till Sandra och se vad andra skrivit och fotograferat om grönt.

Ha en fortsatt fin måndag.
Se you!

5 kommentarer:

 1. Jag är inte särskilt grön, har typ inget grönt hemma. Har dock den senaste tiden funderat på om jag klär i grönt. Har sett en klänning, ursnygg grön sådan i en för mig bra prisklass. Jag är ursugen på grönt :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du tagit min vän!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder i ditt inlägg! Du är en proffsig fotograf...

  Tack för dina goa kommentarer hos mig!

  Hoppas att du får en härlig tisdag.

  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig berättelse och fina gröna bilder! Tack!
  Hoppas du får en fin kväll, Sandra

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina