Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 7 februari 2012

Jobba tills du är 75

Hej vänner! Jippi säger jag, i dag var det ljust både när jag cyklade till jobb och nu i kväll när jag cyklade hem. Dessutom stoltserar himlen just nu med en helt underbar måne. Vildsvinsmåne enligt maken....... jakt sugen är han men inser att det inte kan jagas varje dag. Helgen bjöd på underbart väder, skridskoåkning, varm korv i termos och långa promenader. Jag fotograferade massor. Jag har svårt att bli nöjd med is och snö bilder så det är tur att det finns gott om plats i kameran.


Medan killarna spelade hockey kröp jag runt och fotade isen under ifrån.......... Mamma du är galen sa lillebror, jag kan inte annat än hålla med men, jag trivs :)

Hur känner du, jobba till 75? Hjälp säger jag, jag som redan har tankar och drömmar om vad jag ska fylla mina dagar med när jag blivit typ 60. Undra hur många som orkar jobba fram till 75. Visst bli vi äldre och visst orkar vi mera men, ja jag känner mig inte bekväm med tanken. Jag får helt enkelt tänka ut ngt som jag kan bli extremt rik på så är det problemet löst. Nu ska jag lämna över datorn till storebror som behöver just den stationära för att kunna......... Då kan jag ju lika gärna börja fundera direkt. Se you!

6 kommentarer:

 1. Jag vill verkligen inte jobba tills jag är 75. Jag behöver också bli rik! ;)
  kram och ha det bra i kylan!

  SvaraRadera
 2. Kommer du på något bra sätt att bli rik så snälla berätta för mig för jag vill inte heller jobba tills jag är 75! Körde nästan av vägen när jag hörde dessa tankar på radion i morse.
  Gillar dina isbilder skarpt! Det är nog inte tvunget att vara lite galen här i livet men jag tror allt att det hjälper ;)
  Sköt om dig min vän!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Har suttit och lyssnat på Reinfeldt nu på morgon TV och jag måste säga att jag gillar hans resonemang och förstår hans synvinkel. Allt medan livslängden på oss ökar måste statusen på äldres kompetens också öka. MEN för det har jag inte lust att jobba längre än till 60 år. Det är valfriheten man vill åt och den finns ju men den kostar...
  Får väl se hur man känner sig när man är 60 - kanske är man sugen på ytterligare en läroplan då eller vad tror du?

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Nej, vill inte heller jobba tills jag 75Vi har dock många på jobbet som fortsätter att arbeta efter den eg. pensionen. Men jag skulle gärna gå innan 60. Jag räknar med att fylla mina dagar med sånt som fått stå tillbaka.
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 5. Nu kommer Tråkfia med sin kommentar:

  Jag förstår allas resonemang, men tror att vi vuxna har flippat ut totalt då det gäller tankar på ekonomi och vems ansvar det är att jag, eller alla andra i vårt land, har det bra/tillräckligt mycket pengar. Det är så många fler som lever länge idag. Pensionspengarna som våra arbetsgivare/vi själva som egenföretagare betalar in "sparas" inte för vår speciella pensionsdag, utan räknas in i löpande budget. Det innebär problem då ekonomin inte utvecklas som våra ekonomer räknar med.

  Min far blev tvingad i pension dagen han fyllde 67. Han ville verkligen fortsätta, men som polis är det tvärstopp där. Jag vet flera som gärna hade fortsatt efter pensionsdagen. Alla vantrivs inte med sina jobb, eller räknar med att flytta till Spanien eller vad det nu är. I och för sig kan jag säga att jag aldrig hade orkat jobba som klasslärare till 75 (jag slutade redan innan 40 och planerar inte att gå tillbaka till skolvärlden)...

  Ungdomar vill få MVG i betyg, men många orkar inte lägga ner arbetet som krävs för att nå målen. "Nyvuxna" vill tjäna mycket pengar, men många är inte beredda på att jobba sig uppåt och börja med "skitgörat". Det finns arbetslösa som vill ha nytt jobb men som inte är beredda att göra de uppoffringar som krävs (utbildning, flytt...). I det här fallet står vi inför ett Sverige som inte längre ser ut som det gjorde. Lite intressanta fakta från Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjänstepension (läs särskilt längst ner och lägg bl a märke till medellivslängden). Någonstans måste pengarna till vårt välfärdssystem tas och då kommer det att göra ont.

  Tjingpling!

  SvaraRadera
 6. Jobba till 75 det vill jag INTE.

  Man är väl värd att gå i i en bra ålder. Det är ju då vi ska göra allt vi inte hinner med nu.

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina