Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 9 januari 2012

Vilken ålder är bäst..........

.....eller vår bästa tid är nu.


Ja, när är livet som bäst?
Jag är 40 fyllda, mina barn är tio och fjorton. Jag är väldigt nöjd med livet, njuter och är nöjd med att nu är nu. Visst kan jag tok sakna barnens bebis perioder. Gosiga, mulliga lår, blöta pussar, fina pyjamasar och välling i soffan. Eller varför inte åren innan barnen, ny förälskelser, brak fester, nattliga äventyr och "penga" brist.
Visst funderar jag  på framtiden. Dagen då pojkarna flyttar hemifrån, när vi föräldrar inte längre är prio ett, då det är tyst överallt, då kylen inte ständigt behöver fyllas på, trots att vi fyllde den i går. Eller när pensionen närmar sig och jag inte längre har en plats i arbetslivet. Dagen då jag kan göra allt det där extra, bara vara, läsa böcker, plantera i trädgården, resa utan att boka retur biljett.

Ja, när när livet som bäst.

Njut, din bästa tid är nu. Det är den du har och bara den du kan bestämma över, ta väl vara på den, den kommer inte tillbaks.

Så klart mynnar denna text fram efter ett samtal med min M. Jag är så glad att jag har dig :)

9 kommentarer:

 1. Håller med dig om att vår bästa tid är nu! Minnena är som en extra bonus!
  kram

  SvaraRadera
 2. Visst måste det vara så att vår bästa tid är nu! Det händer, ganska ofta just nu om jag ska vara ärlig, att jag funderar över det här med ålder och känner mig lite förvirrad i det. Och visst händer det att jag inte känner mig helt bekväm med de tecken och spår som tiden för med sig men en sak är jag helt säker på och det är att livet blir så bra som vi själv gör det och jag är skyldig mig själv att göra mitt liv så bra som möjligt.
  Största kramen till dig!

  SvaraRadera
 3. Nu är en bra tid. Jag ser inte fram emot att barnen flyttar men det gäller att göra det bästa av det för det kommer att hända vare sig jag vill eller inte.

  Att förhoppningsvis bli farmor en dag är en tid som jag verkligen ser fram emot. Absolut inte inom de närmsta åren men sen ska jag bli världens bästa farmor!

  Synd att dina fynd inte föll väl ut. Min Buddah har bytt plats ett par gånger och vi är väl inte riktigt överens han & jag men han får stanna ändå.

  ha det bra vännen kram, kram!

  SvaraRadera
 4. När det gäller barnen har jag alltid tyckt att deras bästa ålder är exakt den ålder de har just nu. Beträffande min egen ålder är det svårare. Först verkade det bättre att vara tio år äldre och nu verkar det bättre att vara tio år yngre.

  SvaraRadera
 5. Jag kämpar med att tänka att min bästa tid är nu! Jag njuter definitivt mer idag är för ett år sedan och då det gäller barnen (som ju är ungefär lika gamla som dina) håller jag med om att de verkligen är underbara nu! Så kloka, fulla av frågor och livslust, ilska och frustration, undror och självklarheter. Jag älskar att ta promenader och prata med dem var för sig. Tack för dina uppmuntrande ord! "Min bästa tid är nu." Ja, så ska jag tänka i morgon. Kram.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina tankar. Jag blir 40 i år och mina barn är också mellan 10-14 år (vilket sammanträffande ;) så mina funderingar är liknande dina faktiskt.

  Ha det bra och tusen tack för ditt svar angående förvaring, alla tips är guld värda.

  Stor kram

  Victoria

  SvaraRadera
 7. Kristina du är klok du. Jag tänker att grunden måste ändå vara den att vår bästa tid är nu alltid. Det måste vara målet. Ommorgondagen vet vi ju ingenting. För övrigt skulle jag bli en väldigt bra pensionär redan idag (om jag fick behålla min lön)

  Kram til dig från mig

  SvaraRadera
 8. Så fint du har fått det här inne!
  Det ser ut som om du har haft en skön och mysig jul men precis som du säger är vardagen här nu. Visst är det skönt att vara ledig men det är lika skönt när vi är tillbaka i vardagen igen.

  Ja du, vilken är den bästa tiden??? Dessa funderingar har vi nog alla lite var och en för sig men att leva här och nu och inte hänga upp sig på småsaker, det är det som är det bästa. Oavsett hur gammal du är.

  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 9. Hittade in till dig och fann dina tänkvärda ord...

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina