Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 23 november 2010

Ännu en grå tisdag

utanför mitt fönster. På radion pratar de väder och skåneborna mailar in sina åsikter. De flesta är överens om att detta är att föredra framför snö. Jag har svårt att hålla med. Detta gråtrista väder går mig på nerverna. Jag vill ha snö och jul feeling. Visst kan jag hålla med om att snön för med sig en massa jobb, olyckor och tråkigheter men bakom detta finns det mycket gott. Snön lyser upp dagen, barnen plockar fram sin kreativitet och vill vara ute längeeeeeee. Kylan känns inte lika kall och varm choklad med vispgrädde samlar familjen runt köksbordet :)Jag har pysslat lite här hemma. Förutom att jag håller på att sy ihop min virkade sjal har jag börjat fundera på julkorten och i min iver dekorerade jag en tändsticksask och strödde ut lite stjärnanis på mitt ljusfat. Vips infann sig den första julkänslan.Målarburken åkte fram i helgen och en knubbig furuljusstake inhandlad på loppis frächades till lite och nu pryder även den matbordet. Men min traditionsanda förbjuder mig att tjuvtända ljuset.Hur har ni det med traditioner och oskrivna regler. Flera av våra grannar har plockat fram adventsljusstakarna. Jag längtar så men här kommer de inte fram förrän tidigast fredag innan advent.Detsamma gäller glöggen. Jag har luktat på årets saffrans glögg men inte mer.Nu ska jag klä mig varmt och ta en lång promenad med hundis. Hua mig!!!

6 kommentarer:

 1. Du hade gärna fått "outa" mig *gapskrattar*.

  Jag är född obstinat o vägrar följa sådana där outtalade regler, som att inte få tända advent 1 vecka före själva advent *skrattar*. Likaså kläs granen till Lucia ;).

  Nej, jag njuter till fullo av julen FÖRE själva julen o då kan det redan börja sisådär en vecka före advent. Men direkt efter el rättare sagt första vardagen efter nyår åker allt in i kattvinden igen! Då är julen finito o inget julpynt finns kvar i huset.

  Min kära man kallar mig för anarkist, vägrar följa alla regler o måste alltid göra allt tvärtom *fnisss*.

  Sonen har redan börjat avsky Lund *fniss*. Han avskyr den s k vintern där nere. Han säger det bara är grått, dimma, regn o så den eviga blåsten. Vem vet nästa höst kanske han fortsätter pluggandet i Uppsala istället ;).

  Tycker sååå om dig :).

  Kraaam

  SvaraRadera
 2. Hej gumman!

  Ville bara säga att jag saknar dig och har ett stort behov av att träffa dig SNART!!!

  Kramisar Camilla

  SvaraRadera
 3. Jag föredrar snö, man får helt enkelt vara försiktig ute på vägarna, vilket man givetvis alltid ska vara. :)
  Jag tänder adventsljusen allra tidigast fredag, inte innan!
  Glöggen däremot, drack jag första muggen i lördags, den nya och jag drack den kall, vilket jag föredrar! Den med saffran, riktigt god kall faktiskt.
  Jag har också målat furuljusstakar, de blir verkligen fina!
  kramar i regnet och kylan!

  SvaraRadera
 4. Jag längtar också efter snö faktiskt men på kvällarna när man får vara inomhus och tända ljus kan det vara mysigt med regn med! Åh adventsljus, det har jag glömt att införskaffa i all flyttstress men de ska defintivt tändas till helgen! Vad fint det blev med ljusstaken!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig om att det är bättre med snö. Det blir så mycket ljusare och vackrare. Lite snö måste vi klara av att hantera, jag förstår inte varför alla blir så ängsliga. Jag håller med dig om att det är tabu att fuska med adventsljuset. Min granne har redan tänt en jättestjärna i sitt fönster. Snyggt men en vecka för tidigt!

  SvaraRadera
 6. Men visst känns det avigt med adventsljusstakarna uppe redan! IKEA kan jag nästan ha fördragsamhet med, men här på vår gata vill jag dra på karamellen lite. Tanterna har tyvärr smittat varandra runt vårt hus, men våra ljus kommer upp först på lördag, så det så! :) Är man traditionsslav så är man.

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina