Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 5 augusti 2010

Inga bilder!

Hej vänner!
När jag började blogga var det ett litet pluss med en bild, en bonus liksom. Nu mera blir det en bild till nästan alla inlägg. När jag öppnade datorn för att klicka in ett litet inlägg och bidra med bilder från dagens heldagsutflykt blev det med ens bökigt. Kameran är kvar i packningen, jag har inte kollat igenom bilderna. Alltså blir det inga bilder ikväll. BASTA!!!!

Tankeställare!
Jag vill att mina inlägg ska vara genomtänkta och fina. Kloka ord blandat med mysiga bilder. Hur gör jag nu då?

Beskriver dagen med kloka ord blandat med mysiga beskrivningar av de platser vi besökt.........
Regn, det skulle bli regn. Vi som skulle till den pitoreska lilla ön Ven. Cykla runt på tandemcyklar och njuta av den underbara utsikten, äta våfflor och köpa sommarkeramik. Klättra runt bland klipporna och köpa inhems Gin. Ska vara ngt visst enligt grannen F.
Kan du tänka dig att gnida rumpan mot en fuktig cykelsadel, torka bort vatten från ansiktet och trampa i vattenpölar........Not!

Vi planerade snabbt om och drog österut istället. Österlenrunda med solutsikter:)
Vårt första stopp blev i den lilla mysiga fiskehålan Kåseberga. Vi tvingade barnen att traska upp till den fina skeppssättningen, Alestenar.Utsikten är helt underbar och det blev massor av bilder:) Jag la mig ner i gräset och andades in sommaren, blickade upp mot himmeln och mina ögon följde en fiskmås som sakta gled med vinden, sedan vände jag lite på huvudet och följde istället en segelsurfare som kämpade mot vågorna. Vilka kontraster.
Nere i hamnen åt vi glass. Storebror provade en för oss ny variant av mjukglass doppad i pyttesmå jättesöta maränger i rosa, gult och mintgrönt. Jammi!!!

Efter att hunden fått vatten hoppade vi in i bilen och drog vidare. Konstigt, men när vi åker bil längre sträckor pratar vi alltid resor. Nostalgitripper blandat med nytänkande och framtidsplanering. Storebror vill till Egypten och dyka, lillebror vill tillbaks till exakt samma ställe som vi varit på tidigare. Mamma, inget kan bli bättre än Kefalonia. Han är så härlig och kommer ihåg sådant som vi andra hade glömt.
Alltså blev det mycket skratt i bilen och vips var vi framme vid nästa stopp.

Kivik och den härliga fiskebutiken Buhres. Vi hjälptes åt att peka oss fram till en massa godsaker vi ville ha och med en välfylld papperspåse begav vi oss ner till vattnet, oj vad vi ätit gott. Ostar, makrill, varmrökt och kallrökt lax, två olika röror, nybakt bröd och kall dricka. Det är ngt visst med dessa små fiskebyar, inte skulle det passa sig att ätangt annat än fisk där. Havet som brusar, fiskmåsarna som skriar, reptamparna som slår mot båtmasterna. Lika mycket som jag gillar skogen och allt det tysta, kan jag lockas av havet och allt båtfolk.

I Kivik blev det några besök i de lokala butikerna men inget inhandlades. Jag var lite inne på att köpa en väska, en sommarväska......... men hallå, den skulle du köpt för två månader sedan. Spara pengarna till ngt annat hörde jag mig själv säga. Såhär i efterhand var det klokt faktiskt.

När jag var liten åkte vi varje sommar till stenshuvud, en nationalpark utanför Kivik.
Man gick och gick och gick och efter en massa pustande var man uppe på toppen och kunde skåda den underbara utsikten. Jag lovade mig själv att aldrig plåga mina barn på detta sätt. Sagt och gjort, kämpa på barn, snart är vi uppe. Snälla mamma, vi var här ifjol........... Haha ni skulle bara veta.
Barnen var dock inte lika gnälliga som jag minns att jag var. Det är så vackert där, har ni vägarna förbi så måste ni traska i denna härliga skog. Träden är gigantiska, sagolika och har de mest konstiga former. Det sägs att de finns mycket vilt men vi var nog inte tysta nog,såg bara en ekorre och 36 tordyvlar.......
På vägen ner lekte vi inte nudda marken, inga problem alls på Österlen, det finns så mycket sten överallt och ibland var det ok att trampa på rötter:)
Såklart ville vissa bada när vi kommit ner, hua mig inte jag iallafall. Ryktet sa att det var endast 12 grader, nej tack jag vill ha 22 annars kan det vara.

Dagens sista stopp blev på café annorlunda. Annorlunda därför att man betalar ett pris och äter sedan hembakta kakor och bullar tills det bubblar i magen. Det var längesedan vi var där och visst kan det vara kul att fylla sitt fat med läckerheter men detta var nog sista gången. Huset behöver verkligen renoveras, det har nog misst sin charm och lever för mycket på sitt rykte. Visst, bullarna är oslagbara men......

På vägen hem pratades det mest jakt och ett eventuellt bilköp så jag slöt mina ögon och slumrade en stund. Jag älskar att sova med prat i bakgrunden och vaknar alltid till i rundellen innan man vänder in på vårt område.

Bilder säger mer än tusen ord men tack för att du läst om min dag. Hur har din dag varit? Skicka inga bilder, lämna en kommentar istället.Kramisar Kristina

3 kommentarer:

 1. Härligt att läsa om er resa till Österlen. Vi var ju där förra sommaren. Min favorit blev Haväng, så fantastiskt vackert! Vi bodde strax utanför Kivik på ett gårdshotell o Buhres besökte vi också.

  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Låter som att ni hade en underbar dag. Du beskriver den så fint att det faktiskt inte behövs några bilder.

  Min dag idag har varit ganska intensiv så nu njuter jag verkligen av att det är fredag kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara miljöbeskrivningar. Bilderna fattas inte alls när du skriver så målande... Det låter som om ni hade en härlig tur. Särskilt roligt att läsa om det där man själv tvingades göra som barn och som man aldrig trodde man skulle göra med sina egna barn - men som man nu tycker är självklart. Känner igen det.

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina