Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 21 januari 2010

Underbart eftermiddagsmys och ett måste på nattduksbordetNär snön faller så vackert från himmeln myser vi vid köksbordet.
Smoothie med filmjölk, blåbär, banan och lime och nybakade chokladmuffins.Detta är en bok som ni måste köpa om ni inte har den. Den har ett par år på nacken men är så mysig. Det fanns en period då jag läste en liten episod varje kväll. Maken och jag analyserade och hade mysiga samtal innan ögonlocken slöts. Jag tror jag ska bläddra lite igen. Eftertankar av Patricia Tudor Sandahl.

" vänskap ska vårdas "
Jag har en vän som står mig nära. Sedan hon flyttade för något år sedan har kontakten blivit gles. Vi vet inte längre hur varandras vardagar ser ut; vilka kläder vi bär, vilka böcker vi läser, vad vi grälar med maken om, hur barnen har det i skolan. Då vi ses brukar vi snart knyta an igen. Men för varje gång går det trögare. Jag är rädd att vår
vänskap glider oss ur händerna. Även den bästa relationen ska ha bränsle för att brinna.

" upptagna av samma sak "
När jag kom till jobbet tyckte jag att en kollega såg lite fundersamt på mig. Var det något fel? Jag skyndade mig in på toaletten för att kolla i spegeln, men allt såg ut som vanligt. Vid lunchen tittade han på mig på samma lustiga sätt. Jag sa ingenting. Men vad var det hos mig som gav upphov till denna blick? På eftermiddagen kom han gående mot mig i korridoren. Nu ska jag fråga, tänkte jag. " hördu säg nu vad du tycker om mina glasögon" sage han. Och plötsligt förstod jag. Jag hade inte ens märkt hans nya bågar. När man är upptagen av vad man själv gör för intryck glömmer man att andra kan vara minst lika upptagna av samma
sak.

Kram och god natt!!!

2 kommentarer:

 1. Den boken har jag i min bokhylla, tror bestämt jag fått den av dig på en födelsedag för 100 år sen...
  Den skall jag också plocka fram igen och titta i för den var så mycket vardag och det är skönt i bland.
  Tack för den vägledningen min vän!
  Kramar från Monica

  SvaraRadera
 2. Så kloka ord och sanna! Den boken skulle jag mycket väl kunna tänka mig att köpa!
  Vilken mysig fika ni hade!
  Kramar/jessica

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina