Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 14 januari 2010

Hjälm eller inte?

För ganska exakt ett år sedan ramlade ett av mina skolbarn på en isfläck. Jag kan fortfarande höra hur det small när han tjångade i marken. Han svimmade, ambulansen kom och familjen fick tillbringa resten av dagen på akuten. Killen minns ingenting av fallet, han fick inga men, BARA en hjärnskakning. Änglavakt,det är bara förnamnet. Minnet av den stunden när vi försökte få kontakt med honom utan resultat, samtidigt som vi fick in övrig barngrupp, hämtade filtar och jackor för att värma honom och den "eviga" tid det tar innan ambulansen kom ja det sitter där det sitter.

Väl hemma ringde jag maken. Köp en hjälm till mig. Mina barn och jag cyklar oftast tillsammans till skolan. Jag vill inte att de ska bära med sig ljudet av mitt huvud som slår i backen eller behöva sitta handfallna bredvid en avsvimmad mamma.
Ganska länge efter olyckan hade jag alltid hjälm när jag cyklade. Sedan började jag slarva när jag cyklade ensam, hjälm är bara så fullt. Idag fanns det inget tvivel om den skulle vara på eller inte. Visst kan den få ligga i cykelkorgen när jag cyklar ensam i byn, men är lillebror med finns inga tvivel.
Kvällens tankenöt eller hur gör ni?
Kramar i massor Kristina:)

5 kommentarer:

 1. Jag tycker absolut hjälm!!! Jag cyklar väldigt sällan och har ingen cykelhjälm än... säger att jag ska köpa en men har inte gjort det än, ja, jag skäms!!!
  Jag har däremot hjälm när jag åker skidor, det har hela familjen.
  Jo, det är inte snyggt med cykelhjälm, men man är inte så snygg om man ramlar utan en heller! Bra att du har!!! Kramar

  SvaraRadera
 2. Brukar tagga Hugo att säga till kompisarna utan hjälm att " det är coolare med hjälm än med en hjärnskada" Han gillar tanken nu men jag vet att ju äldre de blir ju svårare blir det att motivera barnen att använda hjälmen. Ännu en anledning till att vi vuxna bör använda en. Kanske skickar jag en till dig när du fyller år. Bästa födelsedagspresenten!!!!!

  SvaraRadera
 3. Ja, vi nollar ju dessutom i år! :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. hjälm kanske!14 januari 2010 23:28

  Man borde ha gett detta som ett nyårslöfte egentligen... kanske nästa år!

  Är nog viktigt att skydda det lilla man har, men har ändå svårt att göra det...

  Vet ej riktigt var mitt problem ligger, men känner mig fånig och omanlig.

  SvaraRadera
 5. I vår familj är det cykelhjälm och reflexväst som gäller. Tonårsdöttrana har velat slippa hjälmen men jag har förklarat att det är för deras eget bästa de måste ha hjälm och att jag älskar dom.

  Kramar Anna

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina