Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 12 januari 2010

BOKTIPS!!!


Mina finaste inuti deras iglo

Hej hopp!
Utanför mitt fönster faller snön sakta mot marken. Termometern står på nollan så i morgon är det nog barmark igen. Här inne står det mys på "to do "listan. Vi skulle egentligen baka muffins men lillebror somnade i soffan. Ja det stämmer........ åtta år, andra dagen i skolan. Vad gör de med barnen nu för tiden?
Jag har plockat bort adventsljusstakarna och senare i eftermiddag tänker jag ge mig ut på blomsterjakt. Här ska vi boa för våren.

På fredag har nya måstefilmen premiär. Snabba Cash av Jens Lapidus filmatiserad av Daniel Espinosa. Har ni inte läst boken - gör det! Den var lättläst, spännande och gav eftertanke. Sådant gillar jag.

I julas läste jag Karin Wahlbergs senaste deckare, Matthandlare Olssons död. Den var bra, lite klurig men med en kul blandning mellan familjeliv och polisarbete.

För ett tag sedan läste jag en annan bok av helt annan genre.
Boken heter När livet stannar och är skriven av Malin Sävstam. Hon förlorade Man och två barn i flodvågskatastrofen i thailand. Boken handlar om hennes och hennes sons väg tillbaka till ett värdigt liv. Den är fylld av sorg och smärta med skriven på ett så klokt och ärligt sätt. Jag grät mig igenom boken, ibland behöver jag sådan läsning. Mellan snörvlingarna frågade P mig varför jag utsätter mig för krokodiltårar men det kan jag inte förklara. Jag vill ta del av människors öden och ibland passar det in med lite gråt. Jag tror att vi behöver gråta av oss ibland lite till mans.

Kram så länge!

4 kommentarer:

 1. Fina killar i en fin iglo!
  Tack för lite boktips!
  Jag vill gärna se filmen Snabba cash, få se om jag läser boken eller inte.
  Just nu är jag helt såld på deckargenren!
  Du har rätt, man behöver gråta av sig i bland!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som du hade en härlig dag i går! Gillar Karin Wahlberg men har inte läst hennes sista. (Det var förresten hon som skrev in mig när jag skulle föda Oscar i våras och det var lite lätt surealistiskt, fast jag är nog inte den första som känt så.)
  Och om du inte läst henne tidigare är Helen Tursten riktigt bra.
  Tackar och rodnar för dina ord om mina bilder. Älskar att fota men det blir många, många bilder innan jag blir nöjd...

  Hoppas du har en riktigt mysig kväll som avslutning på dagen!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Den typ av böcker som Malin Sävstams, kan man inte läsa många av, inte på raken i alla fall...

  Har också läst hennes bok o i somras var hon även med i radioprogrammet Sommar. Grät gjorde jag också när jag läste. Men hennes berättelse om sorgen överensstämmer i mångt o mycket även med min. Man har bara två val, att gå under el att överleva...

  Varm kram

  SvaraRadera
 4. Hej fina du!
  Jag har också läst Malin Sävstams bok.
  Precis som du så grät jag massor.
  kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina