Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

fredag 16 oktober 2009

Böcker!

Böcker är en passion som jag vet att jag delar med många av er. Ibland önskar jag att jag inte behövde så många timmars sömn, utan att det räckte att jag vilade lite, med en bok då såklart.
Både jag och min man läser och har alltid läst mycket för våra barn. Trots att storebror är 12 gillar han fortfarande högläsning och är gärna med när jag läser för lillebror.
Med detta intresse för böcker, avslappningen och spänningen det medför, hoppas vi att barnen ska få med sig viljan och intresset att läsa även i vuxen ålder.

Storebror har nyss börjat sexan och nu ska de läsa minst 25 min varje kväll.Kanon tycker jag. Det suger, tycker han.
Han hittar ingen bok som verkar bra, vill inte fråga skolans bibliotikarie utan suckar mest.

Vad gör mamma med ambitioner då?
Jo, hon cyklar ner till byns bibliotek och pratar med kunniga Eva. Hon plockar snabbt ihop en hög böcker som hon tror sig kunna passa sonen. Jag cyklar hem igen och visar min hög för sonen.
Vi kryper ihop i hans säng, jag läser handlingen på baksidorna och sonen väljer en bok. Fortfarande är han lite skeptisk.
Jag kan läsa två kapitel högt om du vill, så kommer du snabbare in i handlingen.
Sonen är nöjd och jag håller tummarna.
Detta var i onsdags. I går kväll fortsatte han att läsa, och var hittade jag honom när jag kom hem i dag tror ni. Jo, på samma ställe som han sitter nu, i soffan med boken.

Ingen är gladare än jag!!!!

3 kommentarer:

 1. Du är bara bäst! Precis så där ska man ju göra för att öka läsglädjen hos barn! Det har jag läst i en undersökning! Inte som jag hittar på! Mina barn har också läsning 20 minuter varje dag i skolan. Toppen tycker jag och önskar att jag också fik det, ofta är jag för trött att läsa och ser fram emot semestern då jag slukar böcker! Kram igen!

  SvaraRadera
 2. Jag säger bara GRATTIS! Själv fick jag Gustav att följa med till biblioteket så att han själv kunde hitta något. Det var svårt!
  Han har dock läst sagan om ringen trilogin två gånger... vilket rimmar dåligt med läsintresset för övrigt.
  Själv blev jag inte bokälskare förrän på gymnasiet, så än finns det hopp!
  (räknas Kalle Anka?)
  Sköt om dig!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 3. Åh underbara Kristina, jag blir så glad när jag läser ditt inlägg samtidigt som jag blir ledsen och rosenrasande när jag tänker på alla de föräldrar som inte lägger ner tid och möda för att inspirera sina barn till skolarbetet (och läsning och kultur som livskunskap också såklart). Har haft en tuff dag idag så det kanske är därför jag blir extra engagerad. Vad jag önskar att man hade tid och kraft att göra samma sak för alla sina elever...

  Hoppas du får en skön helg!

  Kramar Emelie

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina