Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 9 april 2009

Traditionsmamman





I morgon börjar min riktiga påsk. Jag älskar som ni redan vet traditoner. I morgon är det dags för årets konstrunda på Österlen. Jag åker iväg själv tillsammans med mina föräldrar. Maken tar marktjänsten och åker på handbollscup. Lillebror följer med och hejar fram laget till vinst. Vi är borta hela dagen och bilen styr oss alltid i samma riktning och med samma slutdestination. Förhoppningsvis inhandlas det något mysigt till mitt lilla hem. Gärna något som inte har en given plats, jag gillar att prova mig fram lite och flyttar gärna runt bland mina saker. En liten väska i keramik står på önskelistan iallafall. Har redan två, men de känner sig lite ensamma. Är ni i Skånetrakten och inte har en konstrunda inplanerad i påsk, så kan jag varmt rekommendera det. Ni lär inte bli besvikna.

På Lördag är det Påskmiddag med familjen. När jag var liten var påskmiddagen det bästa jag visste. Vi hjälptes åt att duka och till de fina vita gästtallrikarna hade vi Tennmuggar. Ja det är sant, de var supermoderna och väldigt lyxiga för oss barn. Än idag dukar vi faktiskt med dessa. Hela middagsproceduren går till på samma sätt nu som för en herrans massa år sedan. Vi målar ägg, har äggknockning och äter en god påskbuffé. Efter maten går allihopa en långrunda ner i dalen. Där fixar barnen lite i bäcken och vi andra strosar runt. Väl hemma hos föräldrarna igen har minsann påskharen varit på besök. Min lilla kille längtar så. Han är , enligt honom själv, så stor nu att han också får klättra upp på taket. Precis som storebror! Påskharen har en lek med barnen där det gäller att hitta olika meddelanden som för en fram till påskäggen. Kul är det, även för oss åskådare. Morfar har ett väldigt ståhej innan allt har fallit på plats. Det glittrar i hans ögon och jag lovar att mina killar kommer garanterat att föra denna tradition vidare. Stora sonen har redan siktat in sig på vinmuggarna. Lilla sonens stora dilemma är vem som är påskharen. Jag ska hålla riktigt koll på Morfar iår sa han härom dagen.....

Påskdagen och annandagen blir det sovmorgon, långfrukost, mys och fix i trädgården och kanske ett skogsbesök. Vem vet!
Må gott alla!
Kram (12)

5 kommentarer:

  1. Mysigt med släkttraditioner, det är sånt man minns. Och, ja det fungerar bra med att ta in omogna tomater och hänga dem inne i köket. Jag lärde mej tipset genom "Solens mat". Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  2. Det låter som jättehärliga traditioner. Här brukar påskharen värpa redan tidigt på morgonen så barnen kan gå ut och leta direkt då de vaknar. Längre än så kan de inte hålla sig. Även fast de är stora nu... Önskar dig en glad påsk.

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt med så mycket traditioner! Vi har också alltid påskfirande i familjen på ett eller annat sätt men det brukar bli lite olika från år till år. Men jag äslkar också konstrundor på påsken. Det är en härlig Skånetradtion.

    Nej, inte är det lätt att bliva stur fast man redan varit det i ett antal år...hihi, men ibland vill man bara bli liten och inte ta ansvar för något. Du det där med tänder, det finns en läskig drömförklaring till det. Min syster drömde det en massa gånger och sen köpte hon en drömtydningsbok. Där stod det att man om man drömde att man tappade sina tänder så skulle någon i ens närhet dö. Jag tycker att det är en hemskt dålig tydning och tror inte alls på den. De där böckerna är ju ändå bara strunt. Jag tror drömmar kan betyda stress, oro, glädje och förväntan men jag tror inte att de på något sätt spår framtiden. Jag tror att det är saker som hjärnan behöver bearbeta rätt och slätt.

    I vilket fall så hoppas jag att du hade en riktigt härlig runda med mamman din och att du får en underbar påskmiddag och massor av godis!

    Kram Emelie

    SvaraRadera
  4. Åhhh, vilken mysig blogg du har.... får en otrolig lust till mitt eget hem när jag läser om ditt... ska till Gotland idag, så jag ska leta stenar o drivved mm, ska åka runt på hela ön... så det ska bli kul och se om jag hittar något!!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Hoppas du haft en trevlig påsk! Blev det något inköp på konstrundan? Jag tänker alltid att jag ska åka på konstrunda sen när påsken är här har jag så mycket inplanerat att jag inte hinner. Ska nog åka på konstrunda nästa år. ;)
    Visst är det mysigt med pool, vi hoppas på en varm sommar eftersom vi ska vara hemma. Barnen älskar ju poolen, som du redan räknat ut eftersom de skulle doppa sig meddetsamma. Vilken helkväll din man skulle på, lter trevligt. Min man fick nöja sig med en "vanlig" biljett men han var jätteglad ändå. Kram Jessica

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina