Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 9 november 2016

Mormor! Minns du när du flätade mitt hår?

Hej du!
Tittar mig i spegeln och suckar. Är inte alls nöjd med min frissa. Håret är platt och livlöst och jag är nog den sämsta på att fixa till det.
Det finns så många hårprodukter, 
så många fina frisyrer och enkla uppsättningar men jag har verkligen tummen mitt i handen.

Under större delen av mitt liv har jag haft tjockt, lockigt hår.  Virvlar som ställt till det och gjort att de frisyrer jag helst önskat mig absolut inte fungerat. 
Nu har jag tappat massor av hår och mina lockar är ett minne blått. antagligen pga av medicinering, men att jag skulle sakna mitt virrvarr ........
Min mormor ler nog glatt i sin himmel.

Bild lånad av google.

När jag var liten hade kompisarna permanentat hår. Lockarna låg perfekt och var likadana även efter en cykeltur i duggregn.
Jag ville så gärna permanenta mig, trodde att mitt hår skulle bli som deras. Min mor sa bestämt nej, och som alltid när något gick mig emot pratade jag med mormor.

En helg när jag sov över hos henne flätade hon mitt hår i en massa små flätor. Hon hade inga gummiband så vi gjorde remsor av lakansväv som hon knöt runt håret. Vi droppade i någon form av vätska i flätorna och vi var båda så nöjda med vårt arbete. Jag kan fortfarande känna känslan när jag sovit med dessa flätor och det var dags att ta ur dem.
Mitt hår skulle bli så som jag önskat, och vi skulle minsann visa min mor hur vackert det blev.
Humm.......
Jag tror nog jag vet vem jag ärvde det där med tummen mitt i handen när det gäller hårvård.

Ha en fin onsdag!
Kram Kristina


2 kommentarer:

  1. Några lockar har har aldrig haft men ett virr varr av virvlar får jag kämpa med, man får gilla läget och göra det bästa av det. Kram till dig. Åse

    SvaraRadera
  2. Känner igen mig i din önskan om att ha lockigt hår! Min äldre bror fick lockarna och jag virvlarna! Fint av din mormor som försökte hjälpa dig! / Åsa E

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina