Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

fredag 3 oktober 2014

♥ Plommonmarmelad ♥



Fredag, fredag välkommen hem till mig.
Ibland känns det som om jag tjatar men jag älskar verkligen fredagar.
Familjen samlas och vi äter gott, oftast har jag grunnat över matsedeln under veckan och ser fram emot stunden i köket då vi fix trixar. Pratar om veckan och funderar kring helgens planer.
Denna helgen verkar gå i handbollens tecken.........
Konstigt va!!


 Hej min vän!
Hoppas du mår fin fint.
Efter att jag varit en stund på jobb cyklade  jag förbi torget och köpte grönsaker och frukt.
Jag tycker om att se mig omkring och plocka ihop det jag behöver. Färgerna är så fina på allt nyttigt som ligger där tillsammans i trähyllorna. 
 De har stort utbud av både det vanliga och en hel del nyheter. Grönsakshandlaren är trevlig och ofta
 plockar han ner något extra i min påse och föreslår att detta måste du testa.


När jag plockade ihop ett gäng clementiner föll min blick på de vackra lila plommonen i lådan bredvid. 
Plommon sååååå gott.
Nu sitter jag vid köksbordet med en kopp kaffe, en onyttig fralla och världens godaste plommonmarmelad.
Jag är ingen smörgås människa men till helgen vill jag gärna ha en god bulle med ost och marmelad.
Gärna svartvinbärsmarmelad eller denna enkla och så goda plommonmarmelad.

Katarinas plommonmarmelad ca 6 burkar.

1 1/4 kg plommon
1.4 kg socker
Saften av en citron
1 flaska flytande certo

Kärna ut och skär de skalade plommonen i småbitar.
Koka upp och låt frukten sjuda under lock i fem minuter.
Tillsätt socker och rör om väl. 
Öka till stark värme. 
Koka upp och låt storm koka i en minut under omrörning.
Lyft bort kastrullen från värmen, rör i citronsaften och häll i certon.
Skumma marmeladen och rör om i fem minuter.
Häll upp i burkar, rör om då och då så att inte all frukt samlas på botten av burkarna.
Förvara kallt.

Spara receptet eller kom ihåg var du fick det.
Jag lovar att du vill göra om det nästa höst.

Tjingeling!!

6 kommentarer:

  1. Va mysigt att samlas så på fredagen och planera och mysa ihop. Och en god frukost är ju aldrig fel

    Kram Kajsa

    Ps. tack för receptet

    SvaraRadera
  2. Mmmm, marmelad är så gott.
    Visst är det härlig att det är fredag. Helg helg helg :-)
    Kram Helén

    SvaraRadera
  3. Så gott! Jag har en hel massa björnbär i frysen som jag ska koka marmelad av så småningom, inte dumt det heller.
    Önskar dig en riktigt fin helg!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Mums vad gottade hemkokt. Hoppas ni njuter av kvällen tillsammans. Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Brukar också göra plommonmarmelad. Fast i år har det inte blivit av. Ser gott ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  6. Onyttig fralla med marmelad, det låter gott! Ha en fin helg!

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina