Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 5 juni 2014

Att få uppleva och njuta

Hjälp vad det regnar!
Jag som tänkt gå en långis till. Tyra ligger vid mina fötter och njuter av luddet på mina inneskor. Det är inte klokt, 5 juni och inneskor.
Jag sitter vid köksbordet och tittar på bilder i datorn.
Hur tänker du när du sorterar bilder? Vissa bilder betyder massor, andra är fulla med minnen, några kanske aldrig kommer till användning, andra är fina och vissa betyder mest bara för en själv. Jag försöker sortera i mappar och är snabb med att flytta dem vidare efter min erfarenhet av datakrasch. 


När vi var i Dalsland på påsk var det vitsippor överallt. Jag plockade stora tjocka buketter och satte på borden och i fönsterkarmarna, när vi kom upp förra helgen var ängarna fulla av sommarblommor. Hundkex, lupiner och nävor sträckte sig mot skyn. Jag strosade runt och fotograferade och plockade på nytt in buketter att njuta av. I skogen fanns det liljekonvaljer och........ ja faktiskt några få vitsippor.
Vi promenerade långa rundor och pratade kring att det faktiskt finns de som aldrig får uppleva naturen.  Aldrig traska runt i skogen eller längs en sjö. Aldrig få plocka en bukett blommor eller känna känslan när en fisk fastnat på kroken när du står där vid sjökanten eller i båten med ditt fiskespö. 
Jag känner mig lyckligt lottad.
Vad gör väl det att det regnar. Naturen finns runt hörnet. 
Det finns inget dåligt väder bara .........sägs det ju

5 kommentarer:

 1. Är dålig på att sortera bilder ska jag erkänna. Kör på år, månad och dag.
  Fin bild, vi kan skatta oss lyckliga att vi har nära till naturen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det tänker jag på ganska ofta, att det finns barn som faktiskt aldrig får uppleva natur med allt vad den har att erbjuda. Så sorgligt!

  Bilderna är jag slarvig med är jag rädd.

  Ha en fin nationaldag

  SvaraRadera
 3. Underbar bild och kloka ord som vanligt hos dig min vän. Bilder är jag rädd om och sparar minst en gång i månaden på en extern hårddisk fast rensa lite bättre kunde jag nog göra ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Vilken skön bild, vitsippor det är ju vår et...iallafall här i Skåne.
  Att sortera bilder känns som ett msåte, fast jag sorterar i måadsordning, sen nummrerar jag varje bild med en bra text för att koma ihåg. Sen bränns de ner på skiva, för jag hade varit alldeles olycklig om datorn hade kraschat och allt försvann.

  ha en fin kväll

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 5. Jaaa.....det där med bilder....jag har alla mina i iPhoto, i min gamla Mac....är så rädd att den ska krascha....måste köpa en extern hårddisk. Hur svårt kan det vara...?! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina