Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 2 april 2013

Bönor och blommor


                           en helt vanlig tisdag!

Sitter vid köksbordet med en hög papper bredvid mig som   skall sorteras, papper  skall sättas in i pärmar och påminnelser om samtal som måste ringas eller mail som måste skrivas. Jag är en ordentlig person ibland på gränsen till pedant. Var sak har sin plats och när det staplas på hög känns det inte bra.
Ordentliga Kristina har dessutom en tendens att oroa sig för saker som kanske inte behöver oroas för........
Vad händer om? Kanske borde jag spara eller ......
Just för tillfället handlar mina "brydderier" om pensionen. Ja du läste rätt :) Jag har långt kvar till livets efterrätt men vad det ser ut verkar min pension inte bli så hög. Jag arbetar deltid, kommunalanställd förskollärare ja du förstår. Visserligen har jag pension sparat i en herrans massa år men,
Deltid eller heltid? Jag tror inte att min kropp orkar heltid men min dröm om en trygg framtid  säger jobba mera, mera ,mera.
Min fina P säger att jag ska leva här och nu. Vi klarar oss bra det lovar jag, vackert men jag vet också att förutsättningarna kan förändras över en natt.
Hur gör du?
Vet du vem som kan hjälpa mig med mina funderingar? Jag trivs med min bank och de förvaltar mina pengar bra men de jobbar trots allt för att gå med vinst.
Blommor och bönor en billig kombo om man oroar sig för pensionen.
Nu ska jag krypa upp i soffan med min familj som den rikaste på jorden. Att få mysa med dem man älskar kan inte köpas för pengar och de betyder mer än allt guld som finns.

                                                      Stor vårig kram från lilla mig :)

9 kommentarer:

 1. Det där med pensionen är inte lätt. Man kan göra ett extra löneavdrag vet jag som är bra. det ska jag göra. men jag är mycket för att leva här och nu också eftersom man vet inte vad som händer nästa dag. Men utan att för den skull strunta i framtiden. Inte lätt...
  mysig med familjen- det bästa! Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet om att mysa med familjen!
  Så är det, dom man älskar betyder mer än allt guld som finns.

  När det gäller just pensionen så vände jag mig till facket.
  Dom erbjöd hjälp när det gällde planering runt det och det var bra information.
  Dom kunde dessutom hjälpa till med försäkringar, som tex vad händer om jag blir sjuk och inte kan jobba heltid.

  Det är klart att man ska leva här och nu. Eller i varje fall försöka.
  Och då är det skönt att få bort oros-momenten som man har.
  Sen tycker inte jag att du gnäller=)) Ända sättet att få bort saker är att ventilera det!
  Har letat efter en mailadress till dig men inte hittat någon=))

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 3. Jag är så kluven till detta med pensionen. Jag har privat pensionsförsäkring, men samtidigt vill jag leva här och nu. Min pappa blev bara 60 år och fick aldrig uppleva pensionen. Det kan hända så mycket på vägen och då skulle jag ångra allt jag inte gjorde för att kunna spara till pensionen, samtidigt som jag villl kunna göra saker om jag blir pensionär. Jag vet inte mer än du och velar ofta i dessa frågor.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Leva här och nu ska man ju göra samtidigt som man vill göra just så som pensionär också. Alla har inte råd att spara, alla har inte möjlighet. Jag sparar mindre än vad jag önskar. Kram

  SvaraRadera
 5. Det är svårt det där med pension, det man hinner sparat ihop på jobbet blir ju inte mycket att leva av sen.
  Kommer du på något bra får du säga till;)
  Ha en fin vecka, kram

  SvaraRadera
 6. Ja, pensionen bör man ha koll på... Känns avlägset men det är ändå nu man bör tänka på den. Spar lite men det förslår nog inget vidare. Jag vill leva både NU och DÅ. Har tyvärr inget bra tips..
  /Melinda

  SvaraRadera
 7. Det är svåra beslut det där med pensions sparande och förvaltande av pengar. En dag kommer ju den dagen och då vill man ju ha det bra . Ha en fin dag. Kram

  SvaraRadera
 8. Dessvärre tror jag inte det kommer att finnas särdeles mycket pensionspengar kvar till oss sjuttiotalister. Om du sätter dig in i dagen svenska ekonomi så blir du nog bara ledsen. Gör som din man säger. Lev här och nu, men passa undan pengar till dig och din familj, lär dig att leva snålt och betala av dina skulder. Det tror jag blir den bästa pensionsförsäkringen. Här i USA lever många med sina stora åbäkiga hus som de byggde, för lånade medel, som trygghet för pensionen. De skulle sälja och leva gott för pengarna. Vad hände? Fastighetsmarknaden kraschade och ingen vill köpa stora, dyra hus längre. :( Lite deppigt, men det finns ju att göra! Min mamma arbetade deltid och var mycket hemma med sju barn. Hennes pension är kass, men hon lever ett bra liv ändå. Det reder sig liksom. Era två söner ser nog till att ni slipper sitta i backstuga! ;) Kram!

  SvaraRadera
 9. Finaste Kristina......
  Tack så mycket för dina snälla kommentarer. Jag läste det flera gånger och jag blev riktigt rörd. Jag tänker oxå så ibland, att jag känner flera av er trots att vi aldrig har träffats på riktigt. Du är en av dem som för mig känns så levande. Jag gillar verkligen att läsa dina inlägg och du får mig att fundera så härligt om livets alla banor. Du får inget att bli omöjligt och det är en stor styrka hos dig som jag hämtar mycket inspiration hos. Tack!!

  Tråkigt det där med skridskorna men jag fattar att du nu tar det lugnt.

  Hoppas att du haft en härlig lördag och att du njuter av livets stunder även idag!
  Karmar i massor Veronica

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina