Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 31 januari 2013

Tareq Tayler

Mat och kärlek
Visst klingar det vackert tillsammans. 
Två fina ord som båda är av stor, stor betydelse för vårt välbefinnande.


I går var jag och min mor på en föreläsning med Tareq Taylor.
I två och en halv timme pratade han inför en stor samling människor i vår lilla by.
Han blandade uppväxt berättelser med mat nyttiga recept och tokiga tankar.
Han pratade om drömmar och om ungdomar med utanför skap och kriminalitet.
Ibland var det allvarsamt men hela tiden fullt av glädje och skratt.
Jag satt helt stilla och bara tog in allt han sa. Det kändes som om det vara var vi två där och inte en hörsal full med andra människor.
Han pratade till mig, skrattade med mig och hans ögon vilade hela tiden på mina.
Oj,Oj,Oj

Tareq berättade att vi ägnar mindre och mindre tid i köket under veckorna, samtidigt som vi tillbringar allt med tid där under helgen. Svenska folket köper så mycket helfabrikat att vi borde skämmas.
Här kan jag lugnt luta mig tillbaks :)
Han berättade att han är ett stort fan av långkok och att vi kan rädda nästan hela veckans vardags mat med just detta. 
Han slog ett slag för Sovid matlagning. Något som var helt nytt för mig. Han placerade ett stycke kött typ högrev i en fryspåse. La i färska kryddor, lök och vitlök. Sedan drog han ur all luft ur påsen och knöt den.
Påsen la han i ugnen som han satte på 75gr. Sedan fick köttet ligga där över natten. På morgonen tog han ut det, sparade buljongen i en flaska och la köttet i kylen.
På kvällen kunde han sedan servera köttgryta, kalops eller en fint skuren köttbit på tio minuter. Mört och tokgott.

Vi eller ja, det var ju bara jag där .......
fick så många recept och tips på matlagning. Jag lovar att dela med mig vid flera tillfällen.
Nu ska jag ta på varmaste jackan och traska i snålblåst till jobb. Hua mig, det känns som om det är storm på väg.

På min näthinna finns Tareq och han kommer att vara med mig hela dagen. 
Jag älskar hans skratt!!!

Tjingeling!



9 kommentarer:

  1. Nu måste jag bara beställa hans kokbok! Har sett kockprogrammen på tv o då har de använt en sådan där vakuumpress för att ta ut luften. Trodde att det var en sådan som behövdes... men man kan alltså själv bara pressa ut luften? Himla bra att veta! Måste testa...

    Och nu får jag briljera med min franska språkkurs, någonting har tydligen fastnat. Sous vide är franska o betyder just vakuum. Forts med mina kurser måste ju kunna språket innan jag flyttar dit :D

    Stor varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elisabet, han har skrivit tre stycken, men det är den första som handlar om honom och hans väg genom livet. Blandat med recept och tips. Tror bestämt att den är ngt för dig.
      Jag ska också testa snarast!
      Flytta?????
      Kram finaste du.

      Radera
  2. Kan tänka mig att ni hade en underbar kväll du och mor med Taylors vackra ögon fästa på er :) Jag är i en supersvacka när det gäller vardagsmat men vägrar ändå halvfabrikat. Snälla dela med dig av goda recept så det kan bli lite variation på matbordet i det här hemmet.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. En fantastisk man, med hjärtat på rätta stället...

    SvaraRadera
  4. Nu har jag läst ikapp mig på fina bloggen din.. Härligt att läsa om lillebro som kom på en förträfflig lösning på sitt probem, så härligt för dig att krypa ner i en färdig uppvärmd säng sen. Tareq verkar vara en person men båda fötterna på jorden, jag har mött honom många gånger uppe i huset där trädgårdsonsdag håller till, han kom alltid fram och hälsade på Alvin och vi bytte några ord.
    Han ser rätt så trevlig ut nästan så jag fick tunghäfta.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Halli hallå vännen!

    Härligt inlägg du skriver. Ja, visst kan det kännas så när man sitter där och lyssnar, att man är helt ensam och att det bara är föreläsaren och en själv på plats. Vissa människor har den där fantastiska förmågan att förmedla sig på. Visst är det spännande att få vara med om det!

    Hoppas att du har det bra och att du får en fin helg var du nu befinner dig. Kanske i en sporthall, kanske med kameran och letar foton inför morgondagen, kanske med huvudet nere i en kastrull och smakar av god mat, kanske med tankarna djupt inne i en spännande bok, kanske på en promenad med vovven, kanske uppflugen i soffan bland resten av familjen. Ja, vad gör du egentligen dennna lördag

    Massor av kramar till dig från mig!
    Veronica

    SvaraRadera
  6. Åh jag hade gärna varit där och lyssnat, gillar honom skarpt! Hans matbeskrivningar i Radiohjälpen var helt fantastiska man blir ju kär när han pratar.

    SvaraRadera
  7. Härligt! :) Så beskrivande och inspirerande! Jag ser fram emot dina recepttips. Ja, eller hans tips. Kram, kram!

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina