Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 18 december 2012

Degen hamnade i slasken och årets sista fotoutmaning


Hej käraste du!
Jag förstår om du tröttnat på mig, jag är kass på att blogga just nu.
Det händer så mycket och tiden räcker liksom inte till, jag har så mycket tankar jag vill dela med dig men när väl alla måsten är fixade och jag har hamnat i soffan slocknar jag nästan direkt. 
Det har funnits tankar om att sluta blogga eftersom det stressar mig att inte få till inlägg eller hinna kommentera hos dig.  
Men jag tycker ju om detta forum och ja, nästa år ska jag få till det på ett annat sätt har jag tänkt.

Tisdag betyder ledig eftermiddag för mig och oftast mys hemma med fotokurs, bakning, lite allmänt fix blandat med te, Lotta Bromé på radion och återhämtning.
I dag tänkte jag prova ett nytt recept på saffrans skorpor, koka kolor och baka en omgång mat bullar.
Bullarna och kolan blev perfekt men skorpor...... det blev det inga alls.
Jag gjorde precis som det stod i receptet men degen såg mest ut som playdo lera och mandeln ramlade ur efterhand som jag knådade degen. 
Tålamod brukar vara min melodi men efter en stunds funderande åkte degen i soporna. I morgon blir det  ny inköp av saffran och ett nytt recept får provas.

Morden i Sandhamn och mys med familjen står på kvällens agenda. Ingen handboll i kväll betyder tvångs mys med föräldrarna i soffan. Storebror suckade lite lätt men jag är säker på att han släntrar in i vardagsrummet runt åtta. Hade han fått bestämma själv hade det bara funnits handboll, fifa och kompis prat i hans liv.........
Kanske inte men jag hör allt för ofta om barn som bara sitter på sitt rum hela kvällen och det vill inte jag. Vi måste träffas , umgås och bry oss om varandra, hur ska det annars sluta?

Du, nu sitter jag här och skriver, myser och känner att jag faktiskt har tid. Härligt!
Hela jullovet ska jag vara ledig och bara göra Kristina saker. Fotografera, baka, läsa böcker och blogga massor.Kanske hinner jag med Lunda spelen i handboll också, vi får väl se....... 


Denna veckas fotoutmaning lyder
favorit i repris. 
Plocka fram din bästa bild från utmaningen, publicera den på söndag tillsammans med en text om varför den är den bästa. 
Glöm inte länka ditt inlägg hos Maria.

Ha en fin kväll.
största kramen Kristina

9 kommentarer:

  1. de tisdagarna skulle jag också vilja ha. gillar också att lyssna på Bromé och att fota, och baka . så himla viktigt att få tid med sådant man trivs med att göra. kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Hej underbara Kristina!
    Att sluta med din blogg vore förkastligt. Då skulle iaf jag sakna en väldigt god vän som jag fått nys på via bloggandet. Så snälla...gör inte det! Jag har på den senaste tiden oxå känt som du, att tiden liksom inte funnits där. Jag har oxå känt att jag på något konstigt sätt sviker mina ev, läsare genom att inte skriva nya inlägg lika ofta. Men sedan har jag funderat lite till och kommit överens med mig själv om att det är ju bara jag som har med det att göra. Att bara låta vissa saker vara ibland är viktigt och det gäller allt, även bloggen. Jag har bestämt att jag skriver när jag har lust och när jag kan. Det ska inte kännas stressande utan vara roligt. Ja så får det bli. Kan du hänga med på den tanken?

    På tal om nåt annat, du anar inte hur många degar som jag har slängt under åren. Fattar inte heller vad man gör för fel när man faktiskt följer receptet och det ändå inte blir som man tänkt sig...hmm

    Ha det gott och njut av familjestunderna, de är heliga!

    Massor av kramar till dig från mig!
    Veronica

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Veronica....bloggandet får aldrig bli ett påtvingat måste. Man måste låta lusten styra, tycker jag. Det kommer alltid perioder när det helt enkelt finns andra saker som måste prioriteras, eller så tappar man lusten helt enkelt. Då måste man få ligga lågt ett tag, sedan kan man ju komma igen när det vänt :-)
    Du har en jättefin blogg och jag skulle sakna den om du slutade.

    Många kramar o God Jul
    // Karin

    SvaraRadera
  4. Äsch då, bloggen hinns med när tid och lust finns.
    Bloggvärlden kan man alltid återkomma till.

    Låter som att du har fått en släng av mitt dåliga tålamod när det gäller degen=))
    Hoppas att du har det skönt och att du snart får vara ledig/ Kram Hannis

    SvaraRadera
  5. Jag känner igen det där med att inte hinna få till det på bloggen just nu. Men det är ju en nåd att få läsa, det kan man inte kräva att få göra varje dag tycker jag. Vi har ju våra liv också. Roligt att titta in hos dig igen, det var länge sedan eftersom jag inte har fått till det med bloggarna på ett tag. Önskar dig sköna dagar framt ill jul!

    SvaraRadera
  6. Bloggandet får man ta när man känner, har tid och lust det ska inte vara på tvingat. En alldeles lagom fotoutmaning så här i juletider. Kram och ha en fin dag

    SvaraRadera
  7. Stressa inte! När det gäller bloggande äger vi alltid rätten till hur många och hur långa inlägg vi vill skriva. Känn inte dåligt samvete! Dina ord är din gåva till oss, inte din plikt. Många kramar! Ha en fin jul.

    SvaraRadera
  8. Fler än jag som dippar lite gällande bloggandet. Tycker om att blogga men prioriterar också annat. Blivit lite cool i det och stressar inte över just detta.

    Kikar fortsatt in här och kollar läget.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Men kära du! Att degen åker i soporna när det är du som bakar, det låter allvarligt det. Hoppas att det inte var mitt recept du provade ;)
    Du är absolut inte ensam om att inte hinna med bloggandet. Det är likadant för mig och flera andra. Jag tror att det helt enkelt måste vara lite mindre bloggande i perioder och det kan vara bra det också.
    Kram Maria

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina