Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

torsdag 23 augusti 2012

Skolstart, trädgårdsfunderingar och höstens första boktips.

Hej på dig! Hjälp, jag har inte kommit in i rullorna ännu. I dag har jag jobbat en vecka och ja, det går bra, men inte mer ändå. Det är inte lätt att vänja sig av med sovmornar, härliga kvällar och "det fixar jag sedan" mentalitet.
Barn som skall upp, väskor som skall packas och alla dessa papper som skall skrivas på. Dessutom drog handbollen i gång med värsta farten. I bland undrar jag om det finns annat än handboll i mina killars skallar.


Damerna bakom stockrosorna har fått sällskap av fyra små kycklingar. Deras semesterfeeling med solbad och lugn och ro har bytts ut mot pipande och objudna gäster som ständigt pysslas om och visas upp. Jobbigt värre tycker Agda och hennes vänner.


Vår trädgård är som finast nu på sensommaren. Den är uppvuxen och fylld med perenner som hunnit växa sig stora. Men vår berså känns just nu som en urskog och helst skulle jag vilja göra om den helt men känner innerst inne att det vore fel. Funderar på att skövla lite bland syrenerna och bygga en sexkantig pergula med canvas tak.
Nu när vi har haft några varma kvällar är bersån bästa ute platsen. Det doftar gott från växterna och från buskarna hörs ro givande fågel kvitter. Nu undrar jag om jag vågar ta tag i syrenerna redan i höst eller om jag ska vänta till våren. Vad tror du?



Katerina Janouch kom jag först i kontakt med när jag letade tonårs tips för ett par år sedan. Hon har skrivit en klok och lättläst bibel för oss tonårs föräldrar som heter Älskade hatade tonåring.
Jag blev nyfiken på hennes romaner och har sedan första sidan följt hennes karaktär Cecilia Lund med glädje. Det har hunnit bli fem böcker om barnmorskan Cecilia och den senaste Modershjärtat var liksom de andra bra, tänkvärd och spännande. Slutet, hum............ snälla läs snabbt så vi kan diskutera det. Jag hoppas verkligen att det kommer en sexa.

Nu är det snart helg igen och nästa vecka avslutas med att vi kliver in i september månad. Kvällarna blir snabbt mörka och i affärerna skyltas det med murriga koftor och fodrade stövlar.
Plötsligt är det väl november och vi börjar fundera över julfix och adventspyssel. Hela tiden hör man oj vad tiden springer fram, jösses så stora dina killar blivit och om jag bara hann så skulle jag.
Jag har bestämt mig för att varje dag stanna upp en liten stund och fundera över just nu. Fånga dagen som det så fyndigt heter. Kanske plita ner ett par rader i en fin bok, njuta lite extra och på så sätt vara lite mera här och nu.

Här och nu ska jag tömma tvättmaskinen, plocka fram kläder till i morgon och sedan gå en sista sväng med hundis. Mer spännande än så blir det inte en vanlig torsdags kväll.

Ha det bäst!

11 kommentarer:

  1. Härligt med lite planer i trädgården dock ska jag nog berätta att jag tror du ska vänta med att klippa dina syrener till nästa år då dom just har blommat. Annars klipper du bort näst års blomming om du klipper dom nu. Kolla gärna upp detta för säkerhetens skull medn jag tror det är så.

    Kram kusin Anna
    tyvärr missade jag fotoutmaningen i söndags, var i en helt annan värld...tankarna var bara på V och saknaden. Kram

    SvaraRadera
  2. Har också haft trädgårdsfunderingar idag:) tack för boktips! Kram Nilla

    SvaraRadera
  3. Vad fint du skriver! Och er trädgård verkar jättefin, jag skulle inte göra något åt den där sittplatsen, det ser ljuvligt ut på bilden! Lycka till med livspusslet, jag försöker pussla här med även om skolstarten dröjer lite till.

    SvaraRadera
  4. Er trädgård ser supermysig ut! Skulle inte ändra något i bersån!
    Nästa sommar tror jag att vi ska lägga lite pengar på trädgården i stället för en resa, men vi får se! :)
    kram

    SvaraRadera
  5. Härlig trädgård ni har!
    Har Katerinas fyra första böcker liggandes i en hög i sovrummet. Antar att de kan bli litteratur på vår Turkiet-resa senare i höst. Kul att höra att de är bra.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Tack för boktipset, har inte läst en enda bok som hon skrivit. Håller just nu på med hungerspelen triologin. När jag är klar med dem så ska jag läsa det du tipsade om!

    Trevlig helg

    SvaraRadera
  7. Vilken fin och mysig plats i trädgården... så vill jag också ha det!
    Önskar dig en underbar helg.

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  8. Katarina Janouch är en av mina favoriter och nu ser jag att jag har en ny bok att se fram emot. Det har jag ju inte läst. Er trädgård är verkligen underbar men det är klart att det kan vara kul att förändra lite ändå. Tror absolut på pergolaidén.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Så fint det är i er trädgård. Det ser helt underbart ut att sitta där en ljum sommarkväll.

    Jag har redan arbetat i tre veckor. Tiden går så rasande fort att det är svårt att hänga med. Jag vill hålla kvar sommarkänslan lite till men det är svårt nu när det är kallt och regnigt.

    Ha en fin vecka. Kram.

    SvaraRadera
  10. Det ser vackert ut hos dig. Här har solen o regnet skapat total kaos i rabatterna. Det blir uppröjning o nystart till våren istället ;).

    Sommaren har passerat så snabbt o min sommar blev helt annorlunda än andra somrar. Har fortf inte kommit över detta. Ska försöka ta tag i bloggen efter helgen. Vi åker ner till Lund på fred med sonens prylar, hem igen på lörd. Har skickat ett meddelade till dig via FB. Har glömt vad italienska rest hette som du tipsade mig om...

    Varm kram

    SvaraRadera
  11. Restaurangen heter Italia och ligger på lilla fiskaregatan, fast nu när jag tänker efter är nog adressen stora fiskaregatan. Jag kollar nummer och fb tillbaks. Kramar i massor

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina