Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 9 juli 2012

Så gott i höst mörkret eller just nu.

 Hej du!
Hoppas att allt är bra. Jag är själv hemma denna veckan så när jag nu skriver till dig pratar jag högt för mig själv. Alltså har vi ett samtal.......


Allt medan jag plockar med ditt och datt. Lyssnar på radion, läser bloggar, pratar i telefon och möblar sippar jag på ett kallt glas flädersaft.  Mmmmmmm
Lillebror och jag gjorde en stor sats i förra veckan och nu var den lagom färdig för att silas och hällas på flaskor. Det är så gott och hör till sommaren. Dessutom väldigt enkelt.

50-70 fläder blommor
2 liter vatten
2 kg socker
3 st citroner
50gr vinsyra

Blanda blomklasar med skivad citron, häll över vattnet som kokt upp med socker.
Låt stå i 5-7 dagar. Sila bort blommor och citroner. Blanda i vinsyran och häll saften på flaskor.



Underbar gammaldags lavendel som snart, snart blommar i lila .

Nu regnar det utanför mitt fönster och det känns som om värsta höststormen är på väg. Det är så konstigt med vårt väder. Aldrig bryr vi oss så mycket om vädret som i semester tider. Det bara regnar hela tiden, när kommer värmen....ja så låter det i affären och på hundrundan. Men är det så illa egentligen. Jag tycker nog inte det. Det gäller bara att ta en dag i taget, njuta av nu och inte fundera så mycket på i morgon.

I går hade jag en helt underbar dag. Långrunda på förmiddagen med min far. Det är inte ofta jag får tillfälle att rå om honom själv, så gissa om jag njöt. Efter en härlig lunch i skuggan i barndoms trädgården tillbringade jag resten av dagen i vår egen trädgård. Jag lukade ogräs, flyttade en del växter, drack kaffe och njöt av en varm och härlig sommardag.  Kvällen fortsatte med tända ljus, ett glas vin och en filt i trädgårdssoffan. Kanske hade jag inte njutit så mycket om jag visste att kvällen ett dygn senare skulle innebära strumpor och höst känslor.

Nu ska jag krypa i säng, lyssnar på dagens sommar pratare och ladda för morgondagen.
Hur vädret blir.......ja det har jag ingen susning om.

Se you!

4 kommentarer:

  1. Så fint du har det utanför huset med lavendelrabatten. Ditt hus ser oxå så mysigt och härligt ut, lite som husen där skorpans farfar bodde ....i Bröderna Lejonhjärta.

    Jag har ju oxå fixat till flädersaft, tyvärr alldeles för lite, det går då verkligen åt som smör i solsken...och här skiner inte ens solen...hahaha.

    Såg att du undrade om boken jag läste. Jag la in den i mitt inlägg för en stund sedan. Jag kan rekommendera samtliga av den författaren...om man vill uppleva
    sån där härlig sommarspänning.

    Din dag med din pappa lät så himla mysig, förstår att du fick en fin stund.

    Ha det gott goa du!
    Kramelikram Veronica

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vilken UNDERBAR lavendelrabatt!! Jag har en massa lavendel här hemma men i krukform. Visst är de underbart fina?!

    SvaraRadera
  3. Låter som att du har härliga dagar oavsett väder!:)
    Jag har också semester och tar dagarna som de kommer. Igår hade jag planerat bullbak då de sa att det skulle regna. Inte en droppe kom, så det fick bli bokläsning på altanen istället. Idag har jag röjt och rensat i ett av våra förråd och på så sätt har jag även börjat få ordning i vårt förråd/arbetsrum. Är så skönt att bara kunna göra vad man känner för och utan att hela tiden ha tider att passa.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Nej nej nej, inte ens tänka på höst nu hur regnigt det än är! (här är det visserligen strålande sol och varmt) Så fort jag har fått lite ordning här hemma ska jag också ägna semestern åt att ta dagen som den kommer, oc den får gärna komma med mycket pyssel!

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina