Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 11 juli 2012

Så bortskämd :)

Hej i kvällsmörkret! Onsdagskväll och fem dagar sedan jag tog tåget hem från Göteborg och familjen åkte vidare till stugan. Dessa fem dagar har faktiskt gått fort, jag som behövt sova har verkligen gjort det. Jag känner mig starkare och hoppas att tröttheten är på väg bort. Det är nyttigt att ifrån varandra, att längta efter varandra och faktiskt ha kul utan varandra. Pojkarna njuter av kollolivet i stugan tillsammans med sin pappa. De har byggt en enorm brygga, de fiskar och kör för fort med crossarna......

Jag har sovit middag, läst långt ut på natten, umgåtts med vänner,låtit disk stå framme, slängt smutstvätt på badrumsgolvet, skippat bäddning och ätit choklad.


I går tillbringade jag halva dagen hos min vän Monica. Jag slutade tidigt, cyklade hem till henne där jag blev bjuden på härligt god kycklingsallad och "ett" glas rosé. Som vanligt hade vi massor på vår agenda och plötsligt var klockan halv sju. Tack fina du för en dag att minnas.

När jag gick hemifrån i morse stod lavendel häcken nästan i blom, och nu i kväll ser det ut så här. Det doftar sååååå gott, är såååå vackert och enormt svårt att få till på bild. Hum.


Efter jobb i dag traskade jag hem till min bror och hans familj. De bjöd på underbart god pasta som kommer bli en sommar plåga hos oss. Jag åt och åt och åt.
I bland är det enkla det godaste.
Vi satt i uterummet och pratade om ditt och datt, allt som oftast gled vi in på ämnet bebis då deras andra barn tänker komma till världen inom ett par veckor. Visst är gravida kvinnor bland det finaste som finns.
Flicka eller pojke ? Ingen som vet. Den blivande storasystern vill inte höra talas om någon lillebror, nej blir det en pojke får han flytta till farmor.



Vill du testa den enkla festmåltiden gör du såhär.
Fräs gullök, vitlök tillsammans med gul och röd paprika.
Blanda i cremefr, sambal oelek och spansk peppar.
Koka upp pasta.
Blanda ner pastan i röran och tillsätt räkor, kräftstjärtar och sockerärtor.
Såååå gott!

Till 4 pers
Pasta
2 stora gula lökar
3 vitlöks klyftor
2 dl creme fr
1 spansk peppar
1 tsk sambal oelek
Paprika, räkor och kräftstjärtar efter eget önskemål.

I morgon jobbar jag min näst sista dag innan semester och ledighet tar över. Nu ska jag krypa till sängs, lyssna på karlavagnen på radion . Kvällens programledare är ingen mindre än Sigrid, årets vinnare i Sveriges mästerkock.
Ha det gott min vän så hörs vi i morgon.
Tjingeling!

3 kommentarer:

  1. Hej Kristina!
    Har följt dig ett tag och varje gång jag ser att du gjort ett inlägg blir jag glad - du skriver så himla bra att det är en fröjd att läsa din blogg.

    Fortsätt så och förlåt att jag har varit "anonym".

    Ha en jätteskön sommar och semester!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Det låter som att du har det hur mysigt som helst! Tack för receptet du bjuder på. Jag har så lätt att fastna i de gamla vanliga spåren och behöver lite nytt att välja på.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det låter med egentid, det är alltför sällan man får det. Ja, nu hoppas vi på att solen äntligen vill komma fram ordentligt så att vi får tanka lite energi.

    Ha det bra!

    Kramar Victoria

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina