Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 21 maj 2012

Är ditt namn

.............ditt favorit namn.
Gillar du det namnet dina föräldrar valde till dig eller önskar du att du hette något annat. Hur viktigt är ditt namn för dig.?

I morgon döps hon ju, vår kronprinesssas lilla dotter. Estelle, hela Sveriges bebis.
Jag är inte ett stort fan av kungahuset, kommer inte att bänka mig framför tv:n i morgon men jag gillar föräldrarnas val av namn. Estelle är inget namn jag skulle döpa min dotter till, men jag tyckter att det var så coolt att de chockade många med sitt val.

Tillbaks till det jag började med, ditt namn eller mitt namn.
Jag heter Kristina.
Kristina med K, vilket är viktigt. Får jag post till Christina eller blir placerad vid någon middag som Christina känns det inte som det är jag. Stavning och uttal är viktigt.
Jag trivs med mitt namn. Jag är verkligen en Kristina och jag har aldrig önskat mig ett annat namn.
Smeknamn då?
Vad tycker du om det? Smeknamn är lite som en kärleksförklaring tycker jag. När jag var ung hette jag oftast Tina. Min Emma kallar mig fortfarande det. På jobb är jag Kristina, här hemma är jag mamma eller Stina.
Mina pojkar heter Hugo och Måns. Korta enkla namn som är lätta att stava och säga.
De finaste pojknamn som finns, på de finaste av pojkar.

Hoppas att Estelle blir nöjd med sitt namn.

Krameli kram :)

6 kommentarer:

 1. Att ha ett landställe nära är toppen. Det blir aldrig ngt projekt att ta sig dit och man kan fara dit när-man-vill.

  Jag älskar mitt namn. Är lite ledsen över att de flesta, även jag kallar mig vid smeknamn. Har varit så sedan barnsben, svårt att ändra nu.

  Ha det toppen!

  SvaraRadera
 2. Jo jag glömde, du undrade vad vi har för projekt som gör att jag får dra ut spikar. Min smabo bygger ny veranda och nya trappor till ett bastuhus. Mitt uppdrag är att dra ut spika och bära bort virke. Fy så jobbigt detta är :-(

  SvaraRadera
 3. Oh, så klart att namnet är något av det viktigaste man har! Jag fick namnet Monica då mina föräldrar inte kunde enas... Mamma tyckte Anna-Maria, vilket för far var en gammal "kärring" som bodde i byn där han växte upp. Far trodde jag skulle bli en pojke och hade lagt sin röst på Hampus, men det passade inte riktigt. Monica är min mosters andranamn och väldigt 40-tal. Det betyder att jag var "out of fashion" då det gällde mitt namn under uppväxten. Tycker fortfarande inte om det speciellt, men då jag alltid varit Monnah gör det ingenting. Monica är mitt "officiella" namn, Monnah är jag för alla i familjen och vissa vänner. Våra barns namn är jag jättenöjd med och de klagar inte heller! Stackars maken kallas ständigt Klas, fast han heter Klaus. En liten bokstav kan göra stor skillnad! Trevlig dopdag på dig. Kram!

  SvaraRadera
 4. Gillar absolut mitt namn:) och killarnas namn Lucas, Elliot och Oliver ja dom bara älskar jag.kram Diana

  SvaraRadera
 5. Nu är jag jättenöjd med mitt namn men som liten ville jag heta Kristina så att jag kunde kallas för KIcki!! :) Smeknamn har det aldrig blivit...
  / Sandra

  SvaraRadera
 6. hej..jag heter nästan samma som du o visst är det viktigt med uttal...och samma sak om det är e eller a i slutet.. det känns inte rätt annars.. mina barn heter Michaela, Karolina, Leif o Annica..o det är väl helt vanliga namn på 70-80 talet..häls Christine

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina