Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

söndag 16 januari 2011

Frukost med nybakat bröd

ost och hemmagjord fikonmarmelad, en stor kopp yellow label och söndagstidningen.
Livet ler mot mig!
Ja bullarna blev faktiskt mycket bra. När jag läste receptet upptäckte jag att det var bake-of. Ops! Jag som lovat pojkarna nybakat till mellis men det gick lika bra att grädda direkt. Hälften av satsen hamnade i frysen och plockades fram i morse. Yammi, Yammi!



Nyttiga gojobärs bullar med aprikoser och hasselnötter.

Till femton bullar:

50g hackade hasselnötter
50g mjuka torkade aprikoser
50g jäst
3dl vatten (fingervarmt)
2msk olja
1dl gojibär
1tsk salt
8dl dinkelsikt
1dl solrosfrön

Skär aprikoserna i små tärningar.
Blanda samman jäst, vatten, olja och salt. Se till att jästen löser sig riktigt.
Blanda ner aprikoserna, nötterna och gojibären.
Häll i mjölet och arbeta degen i minst fem minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.
Dela degen i 15 bitar och forma till bullar. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa ytterligare 30 min.
Pensla bullarna med olja och strö över solrosfrön. (Jag tog även lite flingsalt) Täck bullarna med plastfolie och sätt in plåten eller formen i frysen.

När du blir sugen på en nybakad bulle plockar du bara fram en och gräddar den i 250g ca 15 min.




Fikonmarmelad är ett måste i vårt hem.
Chevrérosting med en stor klick fikonmarmelad, ja så låter oftast beställningen om det är storebror som får välja förrätt.

För ett bra tag sedan hittade jag detta enkla recept hos Mia



Enkel fikonmarmelad
500gr torkade fikon
3dl cider
1dl moskovadosocker
1 1/2dl vatten
1 kanelstång

Hacka fikonen i små bitar och blanda dem med cidern. Låt dra ett par timmar.
Koka upp fikon blandningen tillsammans med socker, vatten och kanelstång.
Låt sjuda i 20 min. tillsätt mera vatten om marmeladen känns för tjock.
Häll upp i varma rengjorda burkar. Förvara kallt och mörkt.


So long!
Kristina

3 kommentarer:

  1. Så gott det låter! Det bullreceptet måste jag prova. Hittade ett recept igår på citrusmarmelad men bestämde mig för att det inte är läge just nu att koka egen marmelad så det åkte i soporna. Skulle jag få tid över provar jag nog ändå hellre ditt recept på fikonmarmelad.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Låter så gott!!!
    Ha en skön dag!
    Recepten får jag prova senare, först ska jag gå ner tre kilo till! ;)
    kram

    SvaraRadera
  3. Wow, det ser jätte gott ut! Bullarna verkar vara goda och nyttiga. Visst är det mysigt med hembakat. Marmeladen får jag nog också prova på. Fikonmarmelad är supergott till ädelost.
    Kram

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina