Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

tisdag 14 december 2010

Alla som ville

vara lucia räckte upp handen, fröken skrev barnens namn på lappar sedan drog hon ett namn. Jag räckte också upp handen, men fröken tyckte inte att det var en bra idé med en pojklucia.Jag är benägen att hålla med. Dessutom blev det bestämt att det skulle vara ett gammaldags luciatåg utan tomtar och pepparkaksgubbar.
Jag tycker att stjärngossar är så fina men jag har aldrig lyckats övertala mina killar att skippa tomtestassen och skrida fram med struthatt och stjärna.
Gissa om jag blev glad när lusselappen damp ner här hemma.
Lillebror var så vacker kan ni tro, lugn och tagen av stundens allvar. Haha vilket inte sker SÅ ofta. Han läste en vers och mamma fick tårar i ögonen.

Luciatåg är bland det finaste jag vet. Både barnens och de vuxnas fina sjönsång fångar mig och jag får gåshud på armarna.
Lillebrors musikSara hade fixat årets sammankomst på det bästa sätt. När lamporna slocknade visslade hon natten går tunga fjät inför två hundra pers sedan kom barnen insmygande och tog vid. De sjöng (för mig) nya lucia sånger med härliga texter och några med lite gospel känsla.
Efteråt fikade vi på nybakade lussekatter och en god kopp kaffe.

Jag fick en utmaning av kära Emelie som är en bokläsare och en härlig bloggerska med tusen järn i elden. Det var ett tag sedan men nu kommer mina tankar.......Jag läser mest deckare. Jag har alltid en bok på gång och läser väldigt snabbt. Ibland borde jag sansa mig och låta en bok sjunka in men jag vill vara här och nu med mina böcker. En dröm vore ett eget bibliotek med en enorm bokvägg, en lutad stege, ett bord fyllt med ljusstakar, böcker på böcker och en stor gammal insutten fåtölj med tillhörade fotpall. OCH inte att förglömma den stora tekoppen och den mjuka filten.........

De tre författarna jag vill framhålla är såklart svenskar och kvinnor.

Viveca Sten skriver om Sandhamn och kriminalinspektör Thomas Andreasson. Precis som i många andra kriminalare sker det ett mord och vi får följa Thomas i jakten på mördaren samtidigt som vi följer honom i hans vardag. Han är ensamstående, har mist ett barn och vill inget hellre än att finna kärlek igen. Han har en underbar kontakt med sin barndomskamrat Nora. Hon är jurist och hjälper honom i mordutredningar samtidigt som hon har ett struligt familjeliv som vi också får följa.

En annan kvinna är Anna Bovaller. Hon är chefsjurist och skriver mycket om just advokat världen. Hon blandar stockholm med österlen, kärlek med mord och familjeliv med singelliv. Hennes böcker är snabb lästa, spännande och fyllda med detaljer.

Min tredje författare är faktiskt två, Systrarna Camilla Grebe och Åsa Träff skriver tillsammans. Kanske inte vartannat kapitel men de turas om att bestämma handlingen. Böckerna är psykologiskt spännande och lite ruggiga. Man får följa flera människors olika öden, lära sig en del om olika psykiska sjukdomar och får sig en och annan tanke om hur bra man har det. Åsa är psykolog och de skriver att de vill att läsaren ska få utforska den tunna gränsen mellan det friska och det sjuka, mellan gott och ont inom oss.

Ja, de var de!!!

Nu ska jag skriva julkorten.
So long!

Tack än en gång fina Sara för ett underbart lucia firande. Kram Kristina

3 kommentarer:

 1. Ah du är verkligen en inbiten deckarslukerska. Vad kul att du antog utmaningen också!

  Det där lussefirandet lät ljuvligt. Vårt var också fint men högstadiet är ju en helt annan sak... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Förstår av din beskrivning att det blev ett underbart luciatåg!

  Bra med tips på författare, jag har faktiskt inte läst någon utav dem men Viveka Sten har jag varit lite sugen på!
  kram

  SvaraRadera
 3. Jag tackar och bugar för de fina orden, de värmer gott! Jag var själv också väldigt nöjd och mycket stolt!
  Kram!

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina