Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

söndag 28 november 2010

När första ljuset

brinner står julens dörr på glänt och alla är så glada att fira få advent.

Godkväll söndag!
I morse stod den färdigpyntade adventsljusstaken på köksbordet. Men vi tände den inte...... lillebror sov hos mormor/morfar med kusinen så vi ville vänta på honom.



Flera år har vi haft denna varianten av adventsljusstake med blockljus. Jag tycker om att tända ljusen varje dag och låta dem brinna länge, länge.



För första gången blev det vitmossa och gröna detaljer. Vitmossan plockade vi intill stugan när vi var där på novemberlovet. Nu ska jag ta väl hand om den och spara den till nästa jul, vet att det nästan är helgerån att plocka vitmossa.



Kanel, stjärnanis, nejlikor och kardemummakärnor hör julen till. Mmmmmmmmmmm vad det doftar gott!



I kväll blev det riktigt stämningsfullt då vi dukade fram till adventsmys. I vanliga fall brukar vi ha adventsfika med vänner och släkt denna söndag, men det får bli en annan gång.Glögg, varm kladdkaka med grädde och pepparkakor får avsluta denna härliga kväll. Barnen är dödströtta efter en hektisk dag med både handbollsmatcher och snöbollskrig. Hoppas de somnar med ett leende på läpparna.



Dessa fina kopparna är mina bästa för tillfället. Köpte dem i sommar och jag älskar att duka med dem. Jag är väldigt svag för Stockholm design house. Tittade och funderade länge innan de fick följa med hem. Nu har jag kaffekoppar och dessertfat, mjölkkanna och skål......vill ha mera. Vi får väl se, kanske är tomten modern och läser bloggar :)



Dessa fina pepparkaksformar gjorde storebror i skolan i fredags. De är så fina att de får pryda matbordet. Han har tom hamrat uppe på dem för att de ska se gamla ut.
Jag blev så glad när han visade dem och det syntes så väl att jag hade reagerat som han hoppats. Goa unge! Jag älskar dig så.

Nu ska jag ta tag i mitt nya lilla projekt, det handlar om färg, brädor, sandpapper, skruvar och annat. Fotograferar och berättar mera i morgon.

Kram till er alla!

4 kommentarer:

  1. Så fin din adventsljusstake är. Vi har också gjort en med blockljus i år men jag har inte hunnit pynta den. Låter som om ni haft en mysig kväll.

    SvaraRadera
  2. Vackert adventsfint är det hos dig. Har faktiskt ingen adventsstake, men har funderat på att göra något liknande med blockljus.

    Adventsfika har vi inte hunnit med, men till nästa helg kanske jag överraskar kära mannen med hembakat ;).

    Kram

    SvaraRadera
  3. De finaste pepparkaksmått jag har sett någon gång!

    SvaraRadera
  4. Ljusstaken är helt enkelt underbar! Så fin, får nog stjäla den idén!

    Jag hade inte bakat med de finfina formarna heller, jag hade bara haft de som dekoration!
    kram

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina