Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 24 februari 2010

Förlossningskliniken

Detta konstiga program från USA har snurrat runt bland mina tankar nu ett par dagar.
För er som inte vet handlar programmet om förlossningar av olika slag. En del bär på tvillingar/trillingar och får planerat snitt, andra har ngn sjukdom och behöver specialvård, spännande tycker jag: Men så har vi dessa "vanliga" kvinnor och "vanliga" förlossningar. Jisses säger jag. Jag trodde de var långt komna i ett land som USA, men ack nej. Kvinnorna kommer in när de känner en liten värk, ligger helt stilla tils de är fullt öppna och sedan..... ja krysta på.

Vad hände på vägen, vart försvann den aktiva kvinnan som rör sig och hjälper till under hela värkarbetet. Detta kan ju inte vara det optimala. Ligg still i ett dygn så får du krysta sedan. Jag har haft två snabba förlossningar och har verkligen varit delaktig själv. Jag tyckte att det var otroligt häftigt att känna hur jag blev ett med min kropp och hur vi kämpade tillsammans. Jag är säker på att det går fortare om du rör dig.

Jag är inte den som är den utan vet att man kan ha otroligt långa kämpiga förlossningar och inte vill annat än att slippa allt ihop och bara åka hem, lämna över till någon annan, och jag har full förståelse för detta men hallå.

Jag blev paff liksom och kan inte släppa det.

Dessutom hade flera av kvinnorna rummet fullt av släktingar som satt lite här och var. Hejade på och drack kaffe. Hua mig inte skulle jag vilja ha svärmor och mina svägerskor hos mig, inte heller min mor och far.

Att föda barn är det vackraste jag gjort. Jag är så stolt över våra underverk och det är minnen som jag alltid kommer att bära med mig. Fina kärleksstunder blandade med smärta och krystvärkar, men attans vad häftigt!

Kram Kristina

6 kommentarer:

 1. Detta program har jag missat. Jag håller med dig att föda barn är något av det häftigaste som man får lov att vara med om. Jag skulle inte vilja vara utan den smärta som det ger.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, de verkar överdrivet klena! :)
  Håller också med om att föda barn är det häftigaste jag gjort!!
  kram

  SvaraRadera
 3. FörlossningsTV är ingenting för mig att titta på då byter jag kanal.
  Mina egna är en helt annan sak, det skulle jag kunna prata om i timmar om det är någon som är sugen på att lyssna...
  Tänkte väl det!
  SV: Nya TP kan jag rekommendera. Det är ju klassikern av alla frågespel som de utvecklat på ett roligt sätt med olika svårighetsgrader. Vi var fyra lag som spelade i över tre timmar innan ett lag vann. Vill man kan man spela så att man kan sno tårtbitar av varandra också.
  Men tänk själv att efter tre timmars kämp snor motståndaren en bit. Det blir ju slagsmål direkt, så den varianten brydde vi oss inte om.
  I julas spelade vi "Bezzervisser" Det var ingen favorit hos mig, frågorna var svåra och det är inget kul om man inte kan någonting. Men själva spelet var snabbare. Det är en smaksak såklart.
  Ha en skön onsdagkväll!
  Kramar från Monica

  SvaraRadera
 4. GULD!!!!

  Udda Tina hittar den, och ligger i gamla Grahns bokhandel på Lilla fiskaregatan.
  Ha en trevlig stund därinne & berätta om du fallit för något!
  Kram vännen!

  SvaraRadera
 5. Sorry, konstig mening. Det skulle vara heter den, inte hittar den.
  Ja,ja!

  SvaraRadera
 6. Ja, inte vet jag om rel korta förlossningar ger en annan upplevelse av det hela och den egna förmågan (förutsatt att barnet inte kommer hemma i hallen), men jag tycker också att föda våra tre barn är det häftigaste jag gjort. Inte det vackraste för där stänkte blod och andra kroppsvätskor hejvilt, men jobbade gjorde jag och tog emot den yngsta själv.

  Jag vet inte med kvinnor i USA, de som har försäkringar som täcker väljer nog gärna epiduraler och i förekommande fall kejsarsnitt. Sedan finns förstås the all natural approach men jag kan tänka mig att det kanske man inte gör TV av...

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina