Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

söndag 31 januari 2010

Nytt boktips!


Fattar inte varför bilden vänt sig......

Vad ska du göra idag? Snöar det hos dig?

I dag ska jag bara göra mysiga saker. Jag ska krypa upp i soffan men min nya bok. En av de som låg i mitt bokpaket.Jag är äntligen klar med Änglarösten av Arnaldur Indridason. Boken var bra, men svårläst. Många konstiga namn som förvirrade. Min nya bok är en sådan man inte vill lägga ifrån sig. Det är andra boken av tre i Hammarbyserien. Bokens titel är Mamma,Pappa,Barn och det är en kriminalroman. Jag har bara läst 80 sidor men redan är spänningen på topp. Jag gillar böcker men flera handlingar i samma bok och detta är en sådan. Carin skriver ganska likt Mari Jungstedt.

Den första boken heter Pepparkakshuset och författaren heter Carin Gerhardsen. Jag blev tipsad av min nu mammalediga kollega att läsa Pepparkaks huset så jag hoppas att du har läst del två, annars gör det.

När boken är slut eller om jag får träsmak (ganska otänkbart i vår mjuka härliga soffa) ska jag sy nytt överdrag till dynan i kökssoffan och göra klart draperiet ut mot grovhallen.

Hos oss snöar det rikligt och har gjort sedan jag gick upp vid halv åtta snåret. Maken och storebror är påväg till Kristianstad för ny handbollsmatch. Tio mil i detta väder, hum inte så uppmuntrande.
Lillebror ska gå på teater med mormor. På hipp i Malmö kan man se Loranga, Masarin och Dartanjang, lillebror längtar så. Just dessa galningar har varit hans favoriter och han påminner oss gärna om vad han sa när han var "liten". Jag vill lyssna på Luskarin och massaräng. Gulligt värre!

Hoppas ni får en fin dag!
Kram Kristina

3 kommentarer:

 1. Jo, Arnaldurs alla isländska namn kan göra en lite förvirrad! :)
  Ska skriva upp Carin Gerhardsen på inköpslistan! Bra med lite nya boktips!
  Här snöar det också, vi ska dock bara in till Malmö för att bowla lite och äta lunch.
  Men en sådan här dag skulle soffan vara skön, barnen skulle nog bli väldigt besvikna om vi ställde in bowlingturen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det låter som en perfekt dag med lite av varje. Alla i familjen gör det just de tycker är roligt låter det som.
  Ha det så skönt Kristina.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för boktipset! Längtar efter nya bekantskaper. Mina svenska deckarfavoriter har ju inte producerat något nytt jag inte läst så det är roligt med något nytt. Nu går det lite trögt med läsandet när det får konkurrera med många andra aktiviteter jag vill (och några jag måste) hinna med men ändå. Här har det också snöat (så klart, vi bor ju ganska nära varandra...) och jag börjar bli trött på snön nu. Längtar efter VÅR!

  Ha en fin start på veckan!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina