Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 12 oktober 2009

Älgar och stadstankarHej hopp!
Pang sa det i morse och så låg den där, den stackars älgtjuren som ska bli till goda höst och vintermiddagar hos oss. 300kg tung och stora vackra horn. Jag är faktiskt lite miljöskadad kan tyckas men är man gift med en jägare så är man. Min jägarman är dock en väldigt försiktig jägare som bara skjuter om han verkligen kan få in en bra träff. För honom är jakt viltvård och spaverksamhet på samma gång. När han berättar om sina jakt och skogsupplevelser blir jag sugen på att följa med. Att stiga upp tidigt, smyga ut på pass, höra fåglarnas morgonkvitter och sitta helt stilla när det knakar och brakar i skogen. Allt detta är toppen, MEN, att vara tyst, helt tyst i flera timmar...ha det klarar inte jag.
MEN, att hitta goda viltrecept och laga god mat det kan jag.

Stadstankar, ja det fick jag i kväll när jag traskade runt i Lund allt medan storebror tränade handboll.
När hösten smyger sig på och vi plockat in trädgårdsmöblerna och höstrensat i rabatterna blir vi sugna på att sälja huset och flytta till stan. Tänk så skönt att slippa allt husunderhåll. Bara ha en balkong och pula med. Jag hittade många fina fönster som kunnat bli våra. Visst är det kul att vara fönstertittare ibland. Drömma sig bort eller fundera över de människorna som bor bakom just de gardinerna. Längtar de också bort ibland? Är de nöjda med sin bostadsrätt mitt i smeten eller vill de kanske byta med oss. Liten fin skånelänga bytes mot gammalt gatuhus anno 1900.

Nu ska jag krypa upp i soffan med min nya roman. Anna Gavaldas "lyckan är en sällsam fågel" En kopp te och en härlig filt får också följa med.
Kram :)

Ps jisses så dålig bilden med mobilen blev......

3 kommentarer:

 1. Nej att vara tyst så länge som det krävs när man är ute på jakt hade inte heller jag klarat av! ;)
  Blir också sugen på att flytta in till stan i bland, men att ha sitt eget hus är guld värt även om det är mycket jobb med allt som ska skötas. Men vissa dagar så...
  Jag köpte bara varsin present till flickorna, två ringar till mig och en flaska olivolja! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan också känna mig sugen på att bo i lägenhet ibland. Är ju otroligt mycket jobb med ett hus men samtidigt så är det ju så otroligt roligt att greja:)

  Nej, huset får vara kvar med mig :)

  SvaraRadera
 3. Det bästa vi någonsin gjort var när vi lämnade lägenheten i storstan. Längtar inte tillbaka! Älskar vårt hus o läget, även på hösten o vintern. Njuter av lyktorna som är tända i trädgården o sitter själv inne vid brasan och är lyyycklig :D.

  Här har det också slaktats. Vi har goda vänner som jagar o nu finns i frysen ett rådjur o en hjortkalv.... *mummms* ;)

  Varma kramar

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina