Hej min vän.
Klockan börjar dra sig mot elva och mina ögon går nästan i kors.
Kvällen har vi tillbringat på ett köpcentra. Att ekipera en 13åring som bara vill ha säckiga jeans och gympaskor är en utmaning med stort U.
Vi började lite listigt med thaimat och med mätt mage, mycket provande, tjatande, kompromissande kom vi ett par timmar senare ut till bilen med flera kassar kläder och ett par snygga vinter skor.
♥
Väl hemma kom jag på att jag glömt publicera mitt inlägg ang fotoutmaningen.
Jag kollade in hos Maria och full i skratt återvände jag hit.
Den enda skillnaden mellan hennes saffransskorpor och mina är att min burk är full. Propp full!
Jag har bakat dem i dag, så vi får se hur det blir efter i morgon.....
Vårt recept är nära på identiskt.
100 gr smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl hackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 paket saffran
1 msk brun rom
Rör smör och socker poröst.
Blanda i äggen tillsammans med saffran och rom.
Häll över mandel, vetemjöl och bakpulver.
Rör försiktigt i hop smeten till en deg.
Låt vila en stund i kylen.
Rulla ut degen till fyra längder och grädda dem i ugn ca 10 min.
Tag ut plåten och skär kakorna i sneda bitar.
Rosta dem sedan i 5-6 min på båda sidorna.
På dagens agenda stod förutom klädinköp, fotoutmanings dags.
Eftersom det lackar mot jul har vi nog alla en del förberedelser på gång
. Stora eller små, många eller få.
Jobbiga eller roliga.
Tänk till och fotografera någon förberedelse.
Må gott så hörs vi!
Stor kram Kristina
♥
Mumse gott, jag bakade både saffransskorpor och pepparkaksskorpor i helgen. Pepparkakssmaken är ny för mig men ack så goda dom är, recept kommer på bloggen.
SvaraRaderaVad säger dom om en fika på stan i mellandagarna eller lunch? Jag har fullt på jobb och har redan fått en dag ledigt nästa vecka då det bär av till London.
Kram Anna