Hej igen!
Två inlägg på en förmiddag.
Har du provat Brie tårta i ugn med nötter och torkad frukt? Jag hittade ett recept och det såg så gott ut. Kanske kan det bli fredagens mys. Lax blir det i alla fall och till det blir det sallad och en underbar sås med grädde, sherry och persilja.
Lillebror ställer ibland knasiga frågor som tex vad skulle du välja om du skulle äta samma middag varje dag i en månad. Om jag skulle tvingas äta samma mat varje dag hade jag utan tvekan valt lax.
Jag tröttnar aldrig.
Vad skulle du valt?
♥
Har du provat Brie tårta i ugn med nötter och torkad frukt? Jag hittade ett recept och det såg så gott ut. Kanske kan det bli fredagens mys. Lax blir det i alla fall och till det blir det sallad och en underbar sås med grädde, sherry och persilja.
Lillebror ställer ibland knasiga frågor som tex vad skulle du välja om du skulle äta samma middag varje dag i en månad. Om jag skulle tvingas äta samma mat varje dag hade jag utan tvekan valt lax.
Jag tröttnar aldrig.
Vad skulle du valt?
♥
Förra helgen när vi hade gäster bjöd vi på en dessert som vi aldrig tidigare hade gjort.
Vi hade ingen aning om ifall den skulle bli god eller kanske helt oätlig.
Som tur var så blev den perfekt, så god
Bilden är lånad på google. |
Cheesecake med Chévre och vit choklad som serveras med hjortron.
Botten:
175 gr digistivekex
70 gr smör
Smält smöret, smula sönder kexen och blanda samman till en botten som du brer ut i en form med avtagbar botten.
Chessecakekrämen:
2 dl grädde
150 gr chévre
150 gr hackad vit choklad
325 gr philadelphiaost
Smula ner chévren och den vita chokladen i en matberedare, koka upp grädden och häll över. Mixa så den blir slät. Tillsätt philadelphiaosten och mixa slät. Häll smeten i formen och frys minst tre timmar.
Servera med Hjortron.
♥
Tårtan/kakan såg mer än lovligt god ut :-)
SvaraRaderaVad gäller mat så tröttnar jag aldrig på kyckling i alla dess former :-)
Kram Helén
Jag skulle äta tapas i alla former och smaker. Jag gillar "lite av mycket". Kakan verkar jättegod, spännande med chevre och vit choklad. Fin kväll till fina du! Kram Lena
SvaraRaderaJag blev faktiskt bjuden på det för ett tag sedan, galet gott!!
SvaraRaderaKram Jennica
Låter mumsigt. Den får jag prova. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaHelt klart är det kyckling för min del, gillar det i alla former...
SvaraRaderaEtt tips till din brie är att lägga på lite honung på nötterna och det blir det där lilla söta som gör osten såååå god. Skär inte för tidigt i osten då hela rinner innanmätet rinner ut :(
Kram kram Anna
Ohh låter spännande! Annorlunda kombination, men säkert suuuuupergod. Sparar ner receptet som en favvo :)
SvaraRaderaMen åh så gott det låter, det receptet ska jag prova, spännande kombination med Chevré och vit cholkad. Kram till dig. Åse
SvaraRadera