tisdag 25 oktober 2016

Sambal oelek

Kakmonstret inom mig tar aldrig semester.
Jag försöker hålla mig ifrån gottigheter på vardagarna, men på helgen.........
Jag älskar att läsa recept och bläddra i kokböcker.


 Mina pojkar är också gottegrisar även om de inte erkänner det.
I torsdags bakade jag småbröd. Chokladkakor med något så konstigt i som Sambal oelek.
Salt brukar jag smula i men en stark krydda som vanligtvis brukar vara en ingrediens i marinad. 
Hummmmm!!


Det blev så gott att 50 st kakor har krympt till typ 10 st på bara ett par dagar.


Du bara måste testa.

100 gr smör
1 dl socker
1/2 dl sirap
3 msk kakao
2  1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 till 1 tsk sambal oelek  ( efter smak )
flingsalt 

Vispa samman smör, socker och sirap.
Blanda kakao, mjöl och bakpulver och häll det i smeten. Tillsätt sambal oelek, 
Fega inte, ta 1 tsk ☺

Rulla ut degen till en rulle och skär ca 1 cm tjocka "knappar"
Lägg dem på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
Grädda i 175 gr i 15 min.
Låt svalna!!!

Ät och njut tillsammans med ett glas rött, en kopp te eller som mina killar med ett stort glas mjölk.

Krameli kram 

2 kommentarer:

  1. Det där lät ju bara alldeles för spännande! Ska testas, alltid roligt med nya recept.
    Och jag känner igen mig, verkligen mitt i prick - bläddra i kokböcker och hitta inspiration. Och gottegris, det är jag också:)

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
  2. Det lät spännande , bläddrar gärna i mattidningar men är en värdelös bagare så kakor existerar inte i detta hemmet. Ha en fin dag. Kram till dig / åse

    SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina