Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

onsdag 1 september 2010

Mina vänner

minns ni boken där man fick fylla i div uppgifter, klistra in ett foto eller rita en bild. Jag hade som liten flera stycken sådana böcker. Jag och mina klasskamrater fyllde dem med massa viktig smörja och skrattade gott tillsammans.

Just "mina vänner" får bli titeln på mitt onsdagstema.
Har ännu inte funnit den felande länken till "kommer du ihåg din första" så vill du läsa om dem igen gå in under etiketter:)

Ett par onsdagar framöver kommer ni att få bekanta er med några av mina fina vänner. De kommer inte att namnges och det är inte meningen att ni ska fundera över vem det är. Tanken är att gräva fram olika sorters vänner och som vanligt här hos mig, få er att klura och tänka till lite.

Denna tjej är drygt tio år äldre än mig. Vi träffades första gången 1988 då jag läste till förskollärare. Hon var handledare på min första praktik och vi passade varandra som handen i handsken. Jag lärde mig så mycket av henne och under hela min utbildning fanns hon med mig i bakgrunden. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och hon hittade alltid lösningar på problem och fick mig att tänka på nya sätt hela tiden. Hon hade en enorm livserfarenhet som hon gärna delade med sig av till alla. Så länge jag bodde kvar i stan fortsatte vi att träffas men på senare år har vi inte setts alls. Vi skickar sommar och julbrev till varandra, fulla av årets tankar och händelser. Händer det ngt på våra resp arbetsplatser har vi alltid varandra, och stöttar och blöter tills det känns bättre igen. När jag får förmånen att handleda någon eller ta hand om en vikarie finns alltid min vän med mig på min axel och i min förskollärarroll kommer hon alltid att ha en stor plats. Vänner är inte bara de som du träffar ofta utan även de som berikar ditt liv, om än på avstånd.

Kram och god natt!

6 kommentarer:

 1. Åh så fint skrivet. Hoppas din vän läser och gläds åt detta. Och så underbart att ha en sådan vän och ett sådant stöd... Minns de där böckerna. De är onekligen kul att hitta efter alla år.

  SvaraRadera
 2. En sak till... Den lilla radion är inte äkta Tivoli. Utan Claes Ohlsson. 129 kr. :)

  SvaraRadera
 3. Så mysigt du skriver om din vän!
  Det där med vänskap är faktiskt helst fantastiskt!
  kram

  SvaraRadera
 4. Härligt! "Vad är en vänskap? Kan den förklaras; Blicken som säger Vänner är vi?" Att ha en riktig vän är fantastiskt.

  SvaraRadera
 5. Så fint du har skrivit om vänskap och visst kan det vara precis just så. De där mina vänner-böckerna älskade jag och jag minns att jag varit hemma hos någon som haft en sådan bok för vuxna, det var minst lika roligt nu!

  SvaraRadera
 6. Du är klok som få tjejen<3
  Någon blev jätteglad när jag berättade om onsdagsbesöket.
  kram

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina