Nya förutsättningar

Hej min vän!
Jag älskar att skriva, tycker om att dela mina tankar med dig, fundera och reflektera.
Men att uppdatera dagligen och svara på och kommentera hos andra fina bloggare tar för mycket energi. Jag läser gärna bloggar och visst är det smickrande med goa ord från er men, när det känns som ett måste, nej då blir det stopp.
Alltså blir det såhär.
Kommentera gärna om du vill, men bli inte ledsen om det inte kommer några ord i retur.

♥ Stor kram Kristina ♥

måndag 23 augusti 2010

Jag har funderat


på ordet vänskap och framför allt innebörden av vänskap.
Min fina M och jag hamnar ofta i djupa samtal och det var hon som drog igång denna fundering. Vem är din vän? Hur många vänner behöver du och hur vårdar man vänskap.

En vän från förr hade blivit sjuk och borde man skicka kort eller höra av sig på ngt sätt? Ville man ta upp vänskapen eller ville man bara visa att man fanns. Hum svår fråga?

För mig är vänskap något väldigt viktigt, något jag inte kan vara utan.
Mina väldigt nära vänner är för all del få, men jag vårdar dem väl. Det kan dröja länge mellan våra möten eller samtal men vi vet att vi finns där för varandra.

Sedan finns det vänner som inte längre kan kvala in som de riktigt nära, dyrbara vännerna. De som lovar att höra av sig men som inte gör det, de suddas mer och mer ut trots att det funnits ngt fint där, något som var betydelsefullt men inte räckte hela vägen. Vänskap behöver bensin!

Ibland ställer jag mig frågan
Vilket är viktigast? att ha många vänner, ett stort kontaktnät och många järn i elden eller några möten med nära vänner, lugna helger och få måsten.
Ja, det svaret kan man ju bara få av sig själv.
För egen del väljer jag det sistnämda men för en massa år sedan hade jag inte tvekat att svara det första.

Vänner kommer och går. Är de vänner som du haft längst de viktigaste, eller kan en nyfunnen vän ta täten och putta ner någon annan. Hum ja, jag ställer frågan till mig själv allt medan jag skriver. Vet inte får nog svaret bli. En av mina bästa vänner är en gammal sådan. Vi hörs av med jämna mellanrum, vi vet alltid var vi har varandra, men är hon viktigast för mig. Viktigast får nog vara den vän som jag får möjlighet att dela glädje och sorg med här och nu. Idag är du viktigast men i morgon behöver jag nog en annan vän bättre. Fattar ni hur jag tänker. Ska jag fundera över framtiden behövs ju du såklart men ska jag glädjas åt barndomsminnen och komma ihåg gamla bus passar nog någonannan bättre. Detta blev klurigt men jag tänker inte ångra mina tangenttryck. Läs och begrunda. Vårda dina vänner, fundera över vilka av dina vänner du ska lägga ditt krut på. Är de dina riktiga vänner eller är de dina kompisar. Kompisar behövs såklart också men det är en helt annan historia som inte får plats idag.

Minns ni att jag för längesedan hade ett torsdagstema "kommer du ihåg din första"
Nu drar jag igång ett nytt som jag hoppas ni för vidare. Vet inte riktigt vad jag ska kalla det för men det blir ett onsdagstema iallafall och kommer att handla om ........just det Vänskap.

Du som läser detta och känner mig väl vet att du har en plats i mitt hjärta. Jag försöker vårda vår vänskap och behöver ha dig hos mig. Är du viktig för mig och jag viktig för dig ja då är det enkelt.

Jag släpper dig aldrig

Sov gott alla härliga människor!

Ps fattar inte varför jag inte lyckats vidarebefodra "kommer du ihåg din första" det får jag fixa i morgon. Är du ny här och lite nyfiken, kolla under etiketter:)

6 kommentarer:

 1. Just nu är klockan mycket, och jag behöver skriva en lång kommentar eller inlägg om detta. Jag återkommer!
  Men som vanligt min vän skriver du klokt och med eftertanke!
  kram

  SvaraRadera
 2. Så vist du skriver! Jag och en nära vän, trots att vi numera sällan träffas eller hörs, pratade om just detta i somras. När man vågar acceptera att det bara finns plats för ett fåtal väldigt nära vänner är det lättare att acceptera att vänner kommer och gå. Det finns en tid för allt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Skall vara på jobbet om 20 min. men det där med vänner och framförallt väninnor är svårt. Man tror att man har samma tankar och värderingar som någon men det visar sig att så var det nog inte.
  I bland ger man mer än man får och i bland får man mer än man vill - om du förstår???
  Familjen (den innersta lilla - vi fyra) är nr:1 allt annat kommer efter.
  I bland när man kommer nära någon så är sårbarheten också större.
  Kära du - jobbet kallar, jag får fundera mer under dagen och återkomma.
  Kram på dig Monica

  SvaraRadera
 4. Du skriver så fint om vänskap att jag blir alldeles tårögd. Det här är verkligen något att tänka på. Mina tankar har snurrat kring vänskap sedan jag såg ditt inlägg i förmiddags och jag har inte tänkt färdigt än.
  kram Maria

  SvaraRadera
 5. Vänner är viktigt för mig även kompisar. Men det finns skillnad, vänner är de som känner dig utan och innan, som vet dina hemligheter som du litar på, de som du vet finns där när du behöver dem.
  Kompisar är de som jag kan gilla att umgås med och ha roligt med ha en trevlig pratstund med. Båda delar är viktiga, men om jag skulle välj då väljer jag vännerna!
  Jag är ganska social och tycker om att ha folk omkring mig!
  Vet inte riktigt om jag fick fram vad jag menade, känner mig lite flummig... men "en vän är någon som vet allt om dig och fortfarande vill vara din vän".
  kram

  SvaraRadera
 6. Hej på dig
  Nu har vi suttit och tjuvtittat på alla härliga bilder och fina tankar på din blogg. Önskar dig lycka till med festligheterna på lördag och hoppas du har samma tur med vädret som vi hade!
  Kram från 3 fan/ Hampus, Oscar & Sofie

  SvaraRadera

Hej!
Vad kul att du tittade förbi. Lämna gärna en kommentar så vet jag att just DU varit här. Ha en toppen dag
Kram Kristina